G4Media.ro

Paginademedia.ro: CNA a votat trecerea Metropola TV, postul de televiziune deținut de…

Paginademedia.ro: CNA a votat trecerea Metropola TV, postul de televiziune deținut de Consiliul Local Voluntari, de la regională la națională

Florentin Pandele are de azi și televiziune națională. Consiliul Național al Audiovizualului a votat trecerea televiziunii Metropola TV, deținută de Consiliul Local Voluntari, de la regională (așa cum era până în prezent), la națională, scrie paginademedia.ro

Solicitarea vine la doar cinci luni de când postul a câștigat licența. Se întâmpla în septembrie, iar în prima zi difuza un interviu de campanie pentru Gabriela Firea. S-a discutat despre această transformare a postului Metropola TRV încă din decembrie, dar membrii CNA au fost sceptici la vremea respectivă.

Reprezentanții postului au motivat decizia, susținând că „s-au dezvoltat rapid” și vor să difuzeze sport și alte producții.

La votul de astăzi șapte membri au fost pentru, unul împotrivă (Dorina Rusu), iar Cristina Pocora nu a participat la vot. În documentul trimis la CNA, producția proprie a postului creștea de la 50% la 75%, iar cea a altor producători scădea de la 50% la 25%.

De asemenea, programele culturale dispăreau complet, iar cele educative scădeau de la 25% la doar 6%. Postul Metropola TV se va vedea la următorii cabliști: RCS-RDS, Vodafone, Telekom, Orange, INES-IP TV și NextGen.

Robert Gheorghe, membru în Consiliul Local Voluntari, în ședința CNA:

„Această televiziune, indiferent ce va urma peste 4 ani, peste 8 ani, peste 12 ani, această televiziune dacă are în spate o societate sănătoasă și care dorește să informeze comunitate se va dezvolta. Noi nu vrem să rămânem o televiziune locală.

Am citit foarte mult legea și am citit punctele pe care le trebuie să le îndeplinim ca să devenim televiziune națională și noi le-am îndeplinit.”

Metropola TV a primit licența în septembrie, iar principalii acționari sunt Consiliul Local Voluntari și echipa de fotbal Voluntari. Are conținut generalist și este operat de o companie a Consiliului Local Voluntari – Publivol Creativ. De compania se ocupa Alex Căuțiș, dar acesta și-a dat, între timp, demisia de la postul TV.

Citește integral pe paginademedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. nu-i nimic.. cu un CNA reformat se poate inchide si acest nou post al mafiei

  2. Aleluia. Șou pe cinste 4K cu patroana Firea

  3. Bataie de joc cu reducerea ponderii subiectelor educationale si culturale si inlocuirea lor cu talk showuri psd-iste… e incredibil cum isi fac televiziuni legal politicienii platite integral din banii contribuabililor – si Politehnica isi face + Voluntari…

  4. In acest caz se potriveste nemaipomenit zicala romaneasca:Chelului, tichie de margaritar.

  5. interesante manevrele ciumei rosii pesediste cu noi posturi tv controlate de ea
    Euronews va fi controlat tot de PSD. Europarlamentarii dreptei dorm, habar n-au ce se intampla

  6. De la la PSD la PNL la la și tu și „sârma” ați trădat PSD și PNL deci despre ce vorbim o plăcuță suedeză URSS ului de USR, dacă aș fi Trump aș trimite 100 de tancuri care să radă tot nordul capitalei să l pună la pământ acolo sunt adevăratele gunoaie politice și sociale

  7. Vestea buna este ca publicul tinta se reduce treptat pe cale naturala. Trebuie sa treaca la boti in cativa ani Pandele.