G4Media.ro

Pacienții stau trei zile în Botoșani, în așteptarea unui loc la urgențe…

Pacienții stau trei zile în Botoșani, în așteptarea unui loc la urgențe / Coordonatorul UPU SMURD: ”Poate ar trebui să ne gândim și la o monitorizare la domiciliu”

Medicul primar Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD Botoșani, s-a plâns marți, în cadrul unei ședințe cu prefectul județului și directorul DSP, că situația este extrem de gravă în unitatea pe care o conduce, durata de așteptare pentru un loc în spital prelugindu-se prea mult, informează Monitorul de Botoșani.

„Dacă data trecută am venit la ședință și m-am plâns că pacienții au stat 24 de ore, acum vin și vă spun că stau câte trei zile în Urgențe. Nu știu și nu sunt în măsură să vă spun care sunt circuitele interne ale spitalelor, când ar trebui să fie externați pacienții și ce decizie ar trebui să luăm și vizavi de acest aspect pentru că dacă ar trebui să-i internăm pe toți cei care se prezintă în Serviciul de Urgență care sunt testați și care sunt pozitivi nu putem să ne permitem acest lucru. Și atunci poate ar trebui să ne gândim și la o monitorizare la domiciliu și să avem o colaborare cu medicii de familie foarte strânsă”, a spus medicul primar Ramona Guraliuc.

Personalul medical este insuficient pentru a face față valului de pacienți, iar pandemia a agravat situația la UPU Botoșani. „Aseară în Unitatea de Primiri Urgențe erau bolnavi care așteptam de mai bine de 24 de ore un loc într-o secție. Sunt secții arhipline. 35-40 de bolnavi stau în cort, în containere, într-o secție UPU care e în reabilitare, care nu are circuite, care nu are spații”, a spus medicul Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

Sursa foto: Monitorul de Botoșani

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. No shit, Sherlock. Pai mai bine mori acasă decât pe holul spitalului. Acum chiar se văd realizările doctorilor cu 8 clase de pe Facebook…

 2. Andrei, mai bine te vaccinezi.
  A că nu te ajută intelectul și faci ce spun A3, RTV PSD sau Șoșocă, e pe riscul tău.
  Acum nu e tragedie, e doar prostie.
  DRAMĂ, Tragedie era atunci când nu exista vaccin.
  Acum există vaccin, România asta furată și prădată sistematic de PSD timp de 30 de ani a pus gratuit la dispoziția Poporului vaccin.
  Sa vaccinat ȘEFI de stat, Oameni de Știință, Doctori, chiar Papa de la Roma, ei de ce să nu se vaccineze?.
  Acum despre sacul negru, el sacul e necesar pentru a nu se răspândi Covidescu, dacă nu te ajută pe tine intelectul să înțelegi probabil vei suporta consecințele, acum eu, sau noi ceilalți ce vină avem?.

 3. Nu mai bine se vaccinează.
  S-au vaccinat oameni de Știință, Doctori, însuși Papa de la Roma,, Pai nu.