G4Media.ro

Pacienții din Tulcea cu cancer în stadiu terminal ajung prima dată la…

sursa foto: Captură Știrile PRO TV

Pacienții din Tulcea cu cancer în stadiu terminal ajung prima dată la spital direct la Urgență / Medic: ”Asta înseamnă că sistemul nu funcționează. Singura interfață între pacient și sistem rămâne UPU”

Sunt tot mai mulți pacienți oncologici care ajung la medic abia când nu mai pot suporta durerile și apelează doar la Urgență. Este situația cu care se confruntă tot mai des cadrele medicale de la Spitalul Județean Tulcea, nevoite să trateze cazuri extrem de grave, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Managerul unității sanitare, dr. Tudor Năstăsescu, spune că sunt bolnavi care vin numai la Urgență, fără să treacă pe la medicul de familie sau cel specialist.

Pe lângă faptul că scad dramatic șansele de vindecare, crește aglomerația din Urgență, dar și din Secția de Oncologie, unde, anul trecut, pacienții erau nevoiți să stea câte doi în pat.

”Am văzut în ultima perioadă cazuri mult mai grave decât am văzut până acum, în sensul că sunt pacienți care se prezintă la UPU cu o patologie cronică, de regulă cu o patologie neoplazică ajunsă în stadii finale. Până în acel moment nu au interacționat în niciun fel cu sistemul sanitar.

Ultimul caz e o persoană în vârstă care nu mai putea merge de vreo trei luni și care a mai avut o prezentare înainte tot la UPU și s-a constat că era vorba de un neoplasm pulmonar în stadiu avansat care a dat metastaze la nivelul coloanei vertebrale distrugând un corp vertebral și cu metastaze la nivelul creierul. Asta înseamnă că sistemul nu funcționează. Singura interfață între pacient și sistem rămâne UPU”, spune Tudor Năstăsescu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...