G4Media.ro

Pacienți cu diabet din Pakistan au raportat pierderi de vedere după o…

surse foto: captura video

Pacienți cu diabet din Pakistan au raportat pierderi de vedere după o injecţie al cărei conţinut fusese produs pe plan local

Autorităţile pakistaneze au lansat investigaţii asupra prevalenţei medicamentelor contrafăcute şi contaminate, după ce o injecţie al cărei conţinut fusese produs local ar fi provocat pierderi de vedere în cazul a peste zece persoane, informează DPA conform Agerpres.

Cel puţin 13 pacienţi cu diabet din provincia Punjab (centru) au raportat pierderi de vedere după ce li s-a administrat o injecţie pentru a remedia afectarea retinei.

„O comisie formată din cinci membri investighează problema, iar vânzarea injecţiei a fost interzisă în provincie”, a declarat duminică, pentru DPA, ministrul sănătăţii din Punjab, Javed Akram.

Responsabilul a adăugat însă că este „prea devreme pentru a spune că cineva îşi va pierde vederea” ca urmare a injecţiei.

Akram a precizat că a fost înregistrată o plângere împotriva furnizorilor medicamentului şi a fost lansată o campanie mai amplă împotriva producţiei de medicamente false.

Potrivit Geo News, cel puţin 40 de persoane din Lahore şi Kasur au primit injecţia în clinici private. Unii dintre pacienţi au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale şi şi-au recăpătat vederea.

Medicamentele contrafăcute şi contaminate sunt foarte răspândite în Pakistan, iar mulţi suferă consecinţe medicale din cauza acestui fapt.

În 2012, medicamentele contrafăcute au fost asociate cu moartea a cel puţin 120 de pacienţi cardiaci.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pizideaua pakistaneză era „pe drojdie” și a vrut să mai economisească niste bani!

  2. :))