G4Media.ro

Organizatorii festivalurilor Untold şi Neversea continuă pregătirea ediţiilor din 2021

Organizatorii festivalurilor Untold şi Neversea continuă pregătirea ediţiilor din 2021

Organizatorii festivalurilor Untold şi Neversea au anunţat vineri, după ce Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte (AROC) s-a arătat optimistă în ceea ce priveşte reluarea evenimentelor live de dimensiuni medii şi mari, că îşi continuă pregătirile pentru ediţiile din 2021, relatează News.ro.

Este estimat, în cazul Untold şi Neversea, că, în 2019, în cele opt zile de festival, cele două festivaluri au generat, în cele două comunităţi locale, o infuzie de capital de peste 90 milioane de euro, bani care au intrat în circuitul economic local. La aceste sume se adaugă toţi furnizorii şi colaboratorii locali şi naţionali implicati în organizarea evenimentului, care pentru ambele festivaluri înseamnă anual peste 25.000 de oameni, iar sumele achitate de Untold şi Neversea către aceştia fiind de peste 25 milioane de euro.

Festivalurile îşi continuă pregătirile pentru ediţiile din 2021, iar dialogul dintre Guvernul României şi reprezentanţii industriei de evenimente, precum şi planul de lucru propus de autorităţi „dau şi mai multă încredere în revenirea la normalitate a sectorului cultural şi de diverstiment, în anul 2021”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

„Credem că acest dialog transformat într-un mod de lucru eficient prin care autorităţile statului se consultă cu specialiştii din mediul privat, cei care până la urmă sunt afectaţi de toată această perioadă de îngheţare a activităţii, este un pas spre normalitate şi spre revenirea la normalitatea pe care şi-o doreşte toată lumea. De la cei care muncim să aducem bucurie, până la cei care participă la evenimente pentru a se încărca cu bucurie şi energie”, au transmis organizatorii, care precizează că au fost între iniţiatorii dialogului.

Ei au adăugat: „Ştim că a fost o perioadă grea pentru toată lumea, ştim că a fost nevoie de o prioritizare, ştim că au fost industrii poate nu chiar la fel de afectate ca cei în situaţia noastră, afectaţi în proporţie de 100% timp de peste 12 luni, dar am înţeles că acele industrii au un impact în economie mult mai mare, am înţeles nevoia de etapizare şi rezolvare a acestor priorităţi. Însă odată aşezate aceste lucruri, ne bucurăm că am găsit înţelegere şi că se acordă atenţie şi industriei noastre, la fel cum s-a întâmplat în această perioadă în multe ţări din Europa, acolo unde guvernele au sprijinit organizatorii de evenimente. Avem încredere că toate aceste măsuri ne vor ajuta să salvăm întregul ecosistem şi că în 2021 vom putea să aducem iar bucurie oamenilor prin evenimentele noastre”.

În perioada următoare vor fi organizate grupuri de lucru, sub coordonarea viceprim-ministrului Raluca Turcan, menite să găsească soluţii pentru repornirea industriei de evenimente din ţară.

Sursa: News.ro

Foto: Neversea 2019 / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Antreprenori de mucava.
  Fără ajutor de stat dau faliment.
  Pai atunci statul sa subvenționeze și pe vânzătorii de iarba ca și aia tot cu „entertainment” e

  • Corectie: Acesti antreprenori aveau publicul asigurat, chiar mare succes, doar ca statul a interzis aceste manifestari din cauza pandemiei. E normal sa nu-i lase sa piarda ( nu neaparat sa le compenseze profitul!)
   Drogurile sunt interzise tot timpul. Similitudine propusa e fortata ( in cel mai bun caz).

 2. Suvebtionati de primarii sa faca profit de milioane in timp ce parcul domeniu public e inchis pentru platitorii de taxe (care subvebtioneaza fara sa vrea), discoteca ilegala pana dimineata langa spitalul de copii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.