G4Media.ro

Organizatorii Festivalului de Jazz vor să facă din Borovets, stațiunea bulgară de…

Sursa Foto: Facebook/ Hotel Rila

Organizatorii Festivalului de Jazz vor să facă din Borovets, stațiunea bulgară de schi, o destinaţie culturală mai faimoasă decât Montreux / Festivalul va avea loc între 5 și 9 august

În cadrul unei conferinţe de presă găzduite miercuri de BTA, organizatorii viitorului Festival Internaţional de Jazz de la Borovets au declarat că principalul lor obiectiv este de a transforma staţiunea de schi bulgară într-o destinaţie culturală mai faimoasă decât oraşul elveţian Montreux, cu al său festival de jazz de renume mondial. Directorul festivalului, Tatiana Ilieva, a declarat că, începând din acest an, festivalul anual de jazz va purta numele fondatorului său, dr. Emil Iliev, care a decedat în noiembrie 2020.

BTA este partener al Festivalului Internaţional de Jazz dr. Emil Iliev.

Ilieva a reamintit că, în 1998, dr. Iliev a înfiinţat cel mai mare forum de jazz din Bulgaria în staţiunea de schi Bansko, cu scopul de a promova staţiunea de schi nu doar ca destinaţie de iarnă, ci şi ca staţiune culturală estivală, prin atragerea fanilor artei muzicale. Succesorii săi consideră acum că misiunea dr. Iliev la Bansko este completă şi, prin urmare, Festivalul Internaţional de Jazz este mutat la Borovets, cea mai veche staţiune de iarnă din Bulgaria şi un loc ce are toate premisele pentru dezvoltarea turismului estival.

Georgi Lozanov, şeful departamentului LIK din cadrul BTA, a declarat în cadrul conferinţei de presă că Agenţia Bulgară de Presă are o nouă politică de informare care oferă un spaţiu egal pentru cultură în fluxul de ştiri. Este firesc ca Festivalul Internaţional de Jazz dr. Emil Iliev, cu tradiţiile şi noile sale perspective, să atragă atenţia BTA, a adăugat el.

Borovets va găzdui festivalul în faţa Hotelului Rila între 5 şi 9 august. Vor participa muzicieni din Bulgaria, Brazilia, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Jamaica, Serbia, Italia şi Coreea de Sud. În program figurează spectacole de jazz, funk, reggae, ragtime şi blues susţinute, printre alţii, de Vassil Petrov, Vlatko Stefanovski Trio, Rosalia De Souza, Mihail Yossifov, Julian Marley, Antonio Flinta Quartet şi Antoni Donchev.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Bulgaria este Faimoasa. Mai exact in Furturi Auto. Ma mult furt auto ?

  2. Deci smoke on the water voia sa vorbească despre borovets dar s-au mulțumit cu copia ieftina de Montreux. In ce univers paralel e valabil asta?

  3. Tot ce le mai trebuie e o statuie a lui Freddie Mercury și gata, Montreux 2.0

  4. cannd organizam un festival de muzica a africanilor din SUA, ne aratam adevaratele valori ieuropene