G4Media.ro

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă populația să nu intre în panică din…

Sursa foto: Pixabay.com

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă populația să nu intre în panică din cauza noii variante Omicron: „Ne aflăm într-o situaţie diferită faţă de acum un an”

Coordonatoarea ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, a declarat vineri că noua variantă de coronavirus Omicron este foarte transmisibilă, însă oamenii nu ar trebui să intre în panică, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Swaminathan a declarat într-un interviu în cadrul conferinţei Reuters Next că omenirea trebuie să pregătească o reacţie corectă şi precaută şi că nu ar trebui să intre în panică din cauza noii variante a virusului SARS-CoV-2.

„Cât de îngrijoraţi ar trebui să fim? Trebuie să fim pregătiţi şi precauţi, nu panicaţi, pentru că ne aflăm într-o situaţie diferită faţă de acum un an”, a spus Swaminathan.

În ceea ce priveşte apariţia noii variante de coronavirus, ea a afirmat că omenirea este mult mai bine pregătită în prezent, având în vedere dezvoltarea de vaccinuri anti-COVID-19 după declanşarea pandemiei.

Rămân multe necunoscute despre varianta Omicron, depistată iniţial în Africa de Sud luna trecută şi detectată de atunci în aproape 30 de ţări. În această perioadă, mai multe regiuni din Europa se confruntă cu un val de infectări provocate de varianta Delta.

„Trebuie să aşteptăm, să sperăm că este (o variantă) mai uşoară … însă este prea devreme pentru a trage concluzii generale despre noua variantă”, a adăugat reprezentanta OMS.

OMS a îndemnat ţările să-şi sporească capacităţile de asistenţă medicală şi să-şi vaccineze populaţiile pentru a lupta împotriva unei creşteri a cazurilor de COVID-19 cauzate de varianta Omicron, spunând că restricţiile de călătorie ar putea să ajute omenirea să câştige timp în lupta împotriva noului coronavirus, însă, doar ele în sine, nu reprezintă o soluţie viabilă pentru această problemă de sănătate publică.

„Varianta Delta reprezintă 99% din infecţiile din întreaga lume. Această (nouă variantă) ar trebui să fie mai transmisibilă pentru a deveni dominantă la nivel mondial. Este posibil, însă deocamdată nu se poate prezice acest lucru”, a mai spus Soumya Swaminathan.

Sursa foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. E celebra replica aia: Așa, și?
    La noi e panică că ne-au imprumutat ăștia de ne conduc pe 50 de ani de-aku-nainte si ne rămân copii sclavi dupa noi sa le plateasca datoriile.

  2. Oamenii intra in panica in mod natural insa rational vorbind acum avem mult mai multe cunostinte despre acest virus, exista tratamente si vaccin iar spitalele sunt mai bine pregatite. Plus ca nu exista inca nici un fel de date care sa reiasa ca este mai rea decat ce aveam pana acum. Anul trecut nici nu stiam cat de mortal este nici ca va exista vreodata vaccin. Poate cine stie aceasta mutatie este mai blanda si o va inlocui pe cea agresiva din prezent si cu ajutorul vaccinurilor vom reusi sa o invingem.

  3. „În ceea ce priveşte apariţia noii variante de coronavirus, ea a afirmat că omenirea este mult mai bine pregătită în prezent, având în vedere dezvoltarea de vaccinuri anti-COVID-19 după declanşarea pandemiei.”

    Dezvoltarea de vaccinuri e mirobolanta, dar faptul ca unele popoare intelijente s-au vaccinat in proportie de doar 30% ar trebui sa ne bage la loc in panica. Now Panic, again!

  4. Prea târziu, eu am intrat deja în panică :)))