G4Media.ro

Organizația Mondială a Sănătății anunță că a remarcat o serie de „date…

Organizația Mondială a Sănătății anunță că a remarcat o serie de „date potenţial pozitive” despre anumite tratamente utilizate împotriva COVID-19

O purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că anumite tratamente par să limiteze gravitatea sau durata maladiei COVID-19 şi a precizat că această instituţie se concentrează în prezent pe colectarea mai multor informaţii despre patru sau cinci dintre cele mai promiţătoare medicamente folosite pe plan mondial împotriva acestei boli, informează Reuters.

OMS, cu sediul la Geneva, coordonează o iniţiativă globală creată pentru a dezvolta medicamente sigure şi eficiente, teste şi vaccinuri care ar putea să prevină, să diagnosticheze şi să trateze maladia COVID-19. Această boală respiratorie cauzată de noul coronavirus (SARS-CoV-2) a infectat 4,19 milioane de persoane la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat de Reuters.

„Avem într-adevăr anumite tratamente care, aflate în stadii incipiente de testare, par să limiteze gravitatea sau durata bolii, dar nu avem nimic deocamdată care poate să ucidă sau să oprească virusul”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, într-un briefing de presă, referindu-se la iniţiativa Solidarity Trial, ce testează mai multe medicamente folosite împotriva COVID-19.

„Avem date potenţial pozitive care încep să apară, dar trebuie să vedem mai multe date pentru a fi 100% încrezători ca putem să alegem un tratament în detrimentul altuia”, a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a OMS a lansat un apel la precauţie în ceea ce priveşte aşteptările legate de un vaccin, spunând că virusurile din familia „corona” sunt în general „virusuri foarte înşelătoare” şi că este „dificil să se producă vaccinuri împotriva lor”.

Peste 100 de vaccinuri potenţiale împotriva COVID-19 sunt dezvoltate în prezent la nivel mondial, inclusiv unele care au intrat în etapa studiilor clinice.

Reprezentanţii OMS au declarat în aprilie că dezvoltarea unui vaccin împotriva acestei boli va necesita cel puţin 12 luni.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cine dracu ii mai crede pe astia?
    Sunt o gasca de politruci! Corupti in proportie de 50%!
    Pe ei Codruta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.