G4Media.ro

Organizația evreiască americană Anti Defamation League face apel la boicotarea Twitter pentru…

Foto: Twitter ADL/Elon Musk

Organizația evreiască americană Anti Defamation League face apel la boicotarea Twitter pentru reclame. Imediat după preluarea șefiei companiei de către Elon Musk postările antisemite s-au înmulțit simțitor

„Am avut o întâlnire cu Elon Musk la începutul acestei săptămâni pentru a ne exprima îngrijorarea profundă cu privire la unele dintre planurile sale și la creșterea bruscă a conținutului toxic după achiziția sa. De atunci, ura și dezinformarea au proliferat, iar el a întreprins acțiuni care ne fac să ne temem că ce este mai rău urmează să se întâmple. În acest moment, facem apel la agenții de publicitate să își întrerupă cheltuielile la nivel global până când va deveni clar dacă Twitter rămâne angajat să fie un loc sigur pentru agenții de publicitate, precum și pentru societate în general” a scris Anti Defamation League (ADL), principala organizație de combatere a antisemitismului din Statele Unite.

Până acum United Airlines, Pfizer și Audi au anunțat întreruperea cumpărării de reclame pe Twitter, iar Microsoft, HBO și Verizon iau în considerare această măsură, potrivit agenției Bloomberg.

Mai multe organizații printre care ADL, NAACP, Color of Change, Asian American Foundation și Free Press avuseseră în prealabil o întâlnire cu Musk, care a preluat funcția de director executiv al Twitter, în care i-au exprimat îngrijorarea cu privire la proliferarea conținutului incitator la ură pe rețeaua socială al cărei proprietar a devenit de curând magnatul sud-african, la ora actuală cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 200 de miliarde de dolari.

Grupurile au încercat, de asemenea, să-l determine pe Musk să nu mai posteze el însuși pe Twitter teorii ale conspirației și conținut controversat. Magnatul postase anterior pe Twitter, apoi a șters, un link către o teorie a conspirației de dreapta care implica un bărbat care l-a atacat pe soțul președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, în casa acestuia (atacatorul însuși a fost activ în multe teorii ale conspirației antisemite online).

Dar în zilele ce au urmat întâlnirii, situația s-a înrăutățit dramatic: Network Contagion Research Institute, o firmă care monitorizează răspândirea incitării la ură și dezinformării online ca constatat că “termenii asociați cu ‘evreu’ apăreau de peste 5.000 de ori pe oră” și că majoritatea tweet-urilor erau puternic antisemite.

Un exemplu concret este rapper-ul și omul de afaceri american Kanye West (sau Ye), cu 38 de milioane de urmăritori s-a lansat într-o tiradă antisemită, după anularea suspendării contului său. West a pierdut contractul de publicitate cu Adidas și cu alte mari companii după numeroasele sale postări vădit antisemite.

De asemenea, recent a fost restabilit pe Twitter contul lui Mark Finchem, candidatul Republican din Arizona pentru funcția de secretar de stat, al cărui cont fusese suspendat, potrivit Times of Israel. Finchem, care ar fi primit donații de 10.000 de dolari de la miliția antiguvernamentală de extremă dreapta Oath Keepers, în ciuda faptului că insistă că nu este membru al grupului, transmite în mod regulat pe Twitter referiri la miliardarii evrei George Soros și Mike Bloomberg care „finanțează” adversarul său Democrat. De asemenea, a acceptat cu mândrie susținerea lui Andrew Torba, un antisemit declarat și fondator al platformei de socializare Gab, care abundă în utilizatori antisemiți.

Pe măsură ce Musk continuă cu planurile sale, iar amenințările de violență reală la sinagogi din Statele Unite se înmulțesc, utilizatorii evrei și-au exprimat furia și frustrarea. Câțiva au spus că vor pleca cu totul de pe Twitter.

Elon Musk a insistat că moderarea conținutului pe Twitter va continua, în pofida faptului că a concediat jumătate din angajații companiei, explicând că pierderile zilnice se ridică la patri milioane de dolari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. biden s-a exprimat foarte clar . nivelul atasat jocului este prea mare pentru noul proprietar .