G4Media.ro

Ordonanța procurorului care i-a amendat cu câte 5.000 de lei pe cei…

Ordonanța procurorului care i-a amendat cu câte 5.000 de lei pe cei doi polițiști ce l-au oprit și sancționat în trafic a fost infirmată de conducerea Parchetului Judecătoriei Slobozia

Cu o zi înainte să se judece cererile de anulare/reducere amendă depuse de polițiștii Ionel Mocanu și Gabriel Răducan la Judecătoria Slobozia, în cele două dosare a fost depusă Ordonanța prin care conducerea Parchetului Judecătoriei Slobozia a infirmat Ordonanța procurorului care îi amendase pe polițiști, scrie Clujust.ro

Astfel, cele două dosare de pe rolul instanței au rămas fără obiect, amenzile aplicate polițiștilor fiind anulate la parchet.

Potrivit răspunsului trimis la solicitarea Clujust.ro de către reprezentanții Judecătoriei Slobozia, ”la termenul din data de 23.11.2018, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a depus Ordonanța din data de 22.11.2018, prin care s-a infirmat ordonanța nr.4174/II/6/2018 emisă de procuror Vasilescu Mihai Laurențiu.

Prin urmare, prin Încheierea din data de 23.11.2018, judecătorul de drepturi și libertăți a respins cererea petentului Mocanu Ionel ca rămasă fără obiect”

Între timp, Inspecția Judiciară s-a autosesizat și îl cercetează pe procurorul care a condus mașina fără ITP și i-a amendat apoi pe polițiștii care l-au lăsat pe jos.

Polițiștii îl opriseră în trafic pentru că depășise viteza legală. Ulterior polițiștii au constatat că procurorul avea ITP-ul expirat și l-au sancționat conform legii, scrie Ziarulincomod.ro

Este vorba despre procurorul Mihai Laurenţiu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia care a considerat că cei doi polițiști au comis un abuz pentru că au stat prea mult să întocmească procesul verbal, iar ulterior i-a amendat polițiștii. Procurorul a menționat în ordonanță și faptul că i-a rugat pe cei doi polițiști să îl transporte la serviciu iar aceștia au refuzat.

Inițial magistratul i-a acuzat pe polițiști de lipsire de libertate, iar ulterior a amendat cei doi polițiști cu câte 5.000 de lei menționând că “Neaplicarea unei amenzi aspre ar crea un precedent periculos, facilitând nu doar autorilor, dar şi altor poliţişti de rea credinţă, prin puterea exemplului cu pretextul sancţionării unor contravenţii, comiterea unor abuzuri similare împotriva altor magistraţi, intimidarea magistraţilor sau, de ce nu, comiterea unor fapte similare împotriva oricăror cetăţeni, iar acest risc trebuie preîntâmpinat printr-o reacţie promptă.”

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. A luat-o micul dumnezeu peste mufa?!

 2. Intrebare: amenda aplicată de polițiști rămâne în vigoare?

  • Asta-i chiar o intrebare interesanta. interesanta pentru nivelul tau de „intelegere”!!!!
   Un dancila, doi dancili…..

  • @Marius – Ai reusit sa dormi mai bine daca ai sugerat ca intrebarea Ruxandrei a fost prosteasca? Ce te face sa ai comentarii de astea, ce motive ai sa te simti superior altora?
   Acu’ oi fi si eu la fel de batut in cap ca Ruxandra si intreb si eu: amenda aplicat de politisti ramane in vigoare? Asta nu reiese clar din textul articolului. Poate tu @Marius ai putea sa ne luminezi pe noi, astia mai slabi de minte.

 3. Trebuia sa-i dea cei 5000 amenda procurorului
  ce el nu trebuie sa respecte legea ori ei sunt deasupra tuturor si asa se cred o rasa superioara”rasa ariana”sau aeriana,nu stiu cum este corect.

  • Rasa comunista.

  • Cam jenant totusi, cum s-a grabit Parchetul, in ultimul moment, sa rezolve treaba – ca sa nu ajunga sa il plezneasca instanta peste ochi si pe micutul procuor-zeu Laurentiu, pentru ca mai apoi sa-l intrebe presa si pe sefu’ lu’ Laurentiu cum de nu stie ce fac arhanghelii lui prin orgrada!

   Fara presa, asa, schioapa cum e ea – ar fi si mai grav decat este! 🙁

 4. Un alt nesimțit care, nemeritat, are rangul de magistrat. Într-o proporție foarte mare, procurorii fac parte dintr-un grup organizat care nu ține cont de lege, ci de interesele lor și ale unora care, eventual, le creează culoare spre funcții… În acest caz, individul trebuie să plece la sapă. De cauciuc. Eu știu unul care a respins plângerea cu câteva zile inainte ca plângerea să ajungă la el! Cam asta-i situația printre parchetari. Tocmai de aceea mafia roșie invocă, în unele cazuri pe bună dreptate, abuzurile parchetarilor. Complicitatea acestora cu alte structurii fac aproape imposibilă domnia legiilor și a Constituției. Vom observa că cesemeul, unde fiecare dintre ei are o cunoștință, un fost coleg, ori o rudă, va mușamaliza și acest caz. Pentru falsuri adăugate pe documente oficiale, cesemeul a scris că nu există nici măcar indicii pentru vreo faptă nelegală; fiind vorba despre un fals grosolan, comis de către un alt abuziv magistrat limitat în cunoaștere.

 5. La ce abuzuri auzim si vedem zi de zi din partea unor angajati ale institutiilor care ar trebui sa aplice legea sau sa vegheze la respectarea ei nu-i de mirare faptul ca-n tara asta lucrurile merg in rau in mai rau………………doar acest ,,tip” de ciondaneli ne pot arata cat de dipsoportionata poate fi relatia unor oameni normali (simpli cetateni!) cu oamenii si institutiile de forta, vezi cazul celor care participa la demonstratii si jandarmi.

  Eu cred ca aceste situatii ne arata ca noi nu traim de fapt intr-o democratie veritabila ci intr-o ,,democratie moderat-controlata”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.