G4Media.ro

Bâlbâială a Guvernului Ciucă: Executivul a adoptat de 2 ori săptămâna aceasta…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Bâlbâială a Guvernului Ciucă: Executivul a adoptat de 2 ori săptămâna aceasta Ordonanța de Urgență pe educație prin care universitățile pot înființa societăți comerciale și consorții duale, articole preluate copy-paste din proiectul de lege Cîmpeanu

Bâlbâială a Guvernului Ciucă în adoptarea în regim de urgență a două modificări la actuala lege a educației, după ce toată vara executivul a promovat o așa-numită viitoare lege a învățământului, inițiată de Sorin Cîmpeanu. Executivul a adoptat astăzi, 23 septembrie 2022, pentru a doua oară în această săptămână, aceeași Ordonanță de Urgență. Este vorba despre OUG care le permite universităților să înființeze societăți comerciale și să realizeze consorții duale, adoptat prima oară acum două zile. De remarcat că prevederile acestui OUG adoptat de 2 ori de Guvern sunt preluate copy-paste din proiectul Legii educației Cîmpeanu.

Introducerea posibilității ca universitățile să înființeze societăți comerciale și consorții duale a avut un traseu neobișnuit încă de la punerea sa în dezbatere. Concret, pe 15 septembrie Ministerul a pus în consultare publică acest OUG care avea și prevederi referitoare la transportul elevilor. Pentru că o asociație de elevi a solicitat dezbatere pe modificările la legea educației privind transportul elevilor, Ministerul a retras la doar o zi, pe 16 septembrie, proiectul de OUG, pentru ca doar câteva ore mai târziu să repună în dezbatere 2 proiecte de OUG: unul care le permite universităților să facă societăți comerciale și altul pe transport. După doar 5 zile,Executivul a adoptat OUG-ul pe universitar, cel cu transportul fiind în continuare în consultare.

De remarcat că în textul ordonanței adoptate astăzi, 23 septembrie 2022, sunt adăugate patru paragrafe care motivează urgența adoptării actului normativ invocând nevoia ca modificarea legislativă să respecte termenul din PNRR. Potrivit analizei Edupedu.ro, termenul prevăzut de PNRR până la care legislația trebuie să permită realizarea de consorții duale este abia în trimestrul III din anul 2023.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Modelul Fierea Sarmancur 😂 Locuri caldute pentru amanții, amantele, frații, surorile, verișorii … 😂😂😂