G4Media.ro

Ordonanță de Urgență pentru decontarea a 500.000 de tablete și a materialelor…

Ordonanță de Urgență pentru decontarea a 500.000 de tablete și a materialelor de protecție sanitară cumpărate în școli

Guvernul a adoptat miercuri o Ordonanţă de Urgenţă care prevede decontarea, prin Ministerul Fondurilor Europene, a achiziţiei de 500.000 de tablete şi a materialelor de protecţie sanitară pentru şcoli.

„Ordonanţa de urgenţă prevede decontarea achiziţiilor făcute de către autorităţile publice locale sau inspectoratele şcolare judeţene. 500.000 de tablete necesare pentru începutul de an şcolar, iar această achiziţie este în valoare de 100 de milioane de euro. Aşadar, 100 de milioane de euro, prin Ministerul Fondurilor Europene, bani decontaţi către autorităţile publice locale”, a transmis vicepremierul Raluca Turcan.

Decontările pentru materialele de protecţie sanitară vor totaliza 50 de milioane de euro.

„Tot prin Ministerul Fondurilor Europene vom deconta achiziţiile făcute de către autorităţile publice locale pentru materiale de protecţie sanitară necesare în şcoli, iar aceste achiziţii sunt în valoare de 50 de milioane de euro. Tot prin Ministerul Fondurilor Europene vom deconta achiziţiile făcute pentru cumpărarea de containere sanitare în localităţile unde nu există apă curentă şi canalizare. Aceste achiziţii vor fi în valoare de 25 de milioane de euro şi reprezintă un sprijin uriaş pentru copiii aflaţi în aceste comunităţi unde încă există restanţe uriaşe din perspectiva asigurării condiţiilor minime necesare la început de an şcolar”, a precizat vicepremierul.

Sursa Foto: InquamPhotos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu cred ca e posibil in Roomania ca toti copii sa aiba tot ce le trebuie.

  2. 500.000 de tablete… Afacerea asta e mai ceva ca dosarul Microsoft, pregătiți-vă pentru tunul deceniului!

  3. Oamenii poarta masti sociale , altfel sufletele ar fi vulnerabile. Se spun multe minciuni pentru a crea imagini in anumite contexte. Adevarul adevarat nu-l urli in conferinte publice de presa 🙂

  4. Încă o pomană la țigani.

  5. Macar sa se potoleasca edupedu. Au tot facut scandal ca tin copiii fara tablete.
    De acum scolile romanesti o sa produca doar elite. Urmeaza sa infiintam RASA (Roumanian Aeronautics and Space Administration) care sa concureze cu NASA, ESA si CNSA.