G4Media.ro

Orban: Va exista un PNDL 3 / Proiectele vor trebui să răspundă…

Orban: Va exista un PNDL 3 / Proiectele vor trebui să răspundă unor nevoi reale ale comunităţilor locale

Prim-ministrul Ludovic Orban, prezent luni la Adunarea generală a Asociaţiei Comunelor, a dat asigurări că va exista şi o a treia etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, dar a subliniat că proiectele vor trebui să răspundă unor nevoi reale ale comunităţilor locale.

„Va exista un PNDL 3, să nu aveţi niciun fel de emoţie în această privinţă. Pe de altă parte, permiteţi-mi să spun şi eu că, din păcate, mai avem la finanţare proiecte din PNDL 1, care trebuiau finalizate”, a declarat premierul.

El a adăugat că este necesară o anumită „prioritizare” a proiectelor, precum şi o „rigoare” în derularea acestora. Orban a menţionat că proiectele din PNDL 3 vor trebui să fie complementare celor finanţate din fonduri europene şi să răspundă unor nevoi reale ale comunităţilor locale.

Context

PNDL este un program inventat de Liviu Dragnea pentru baronii locali, care a preluat principiile vechiului PNDI (Programul Național de Dezvoltare și Investiții) pus în funcțiune de guvernarea Boc. Programul se bazează pe bani de la buget și este destinat comunităților locale.

Pe data de 11 februarie, ministerul Dezvoltării a transmis la DNA sesizări privind lucrări fictive făcute de diferite primării din țară în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a declarat în urmă cu o săptămână pentru G4Media.ro: ”Sunt uimit, unele cereri de decontare sunt grosolane, au trimis facturi pentru lucrări sau produse care nu există”.

Sesizările au venit în urma controalelor făcute de echipe mixte de la Corpul de control al ministrului și Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC).

Ministrul Dezvoltării a mai spus pentru G4Media.ro că va declanșa un control intern la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru a vedea de ce inspectorii ISC au avizat deconturile pentru lucrări fictive prin PNDL.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Bravo domne… Jana nu e moartă, Jana se transformă, nu?

  • Sa veniti in judetul Hunedoara, sa vedeti ce dezastru e prin satele si comunele de aici, pentru care s-au declarat si decontat lucrari fictive, in special in timpul guvernarii PSD. Baronii PSD tin acest judet, de o saracie lucie, in propriile capcane. Suntem RUSINEA TRANSILVANIEI, cei mai saraci!!

 2. normal, ce e vreo diferenta intre PSD si PNL?

  pai ce proiectele de pana acum nu au fost complementarea fonduri UE, si nu au fost pentru o nevoie reala a comunitatii?

  speram sa citesc ceva de genul ca fondurile vor fi supuse unor criterii, unor verificari mai riguroase … dar de la orban? de la USL?

 3. Hopa!!Hai joaca si pe asta, daca poti!Hotia e una singura, dar are multe culori,galbena, rosie, potocalie ..si mai vedem pe parcurs.

 4. Sica Mandolina si USL 2! Rusine PNL! PNL=PSD, aceeasi mizerie!

 5. Păi ce faci moșule, pndl-urile nu erau pușculițe de sifonat bani???!!! Erau doar când era ciuma roșie la guvernare, acuma că este pnl-ul, vii și ne zici că sunt bune! Sau, un lucru este bun sau rău în funcție de cine îl face? Nu v-ar fi rușine, jegurilor impostoare! Ne spuneai că le vei desfința, pe bună dreptate, iar acuma ne spui că vrei să mai faci unul. Nu creapă ficatul în tine, ăla plin de băutură de toate felurile?

 6. E an electoral şi e PNL.

  În plus, românii sunt proşti şi votează cu stomacul din ziua aceea, nu cu ochii la viitor.