G4Media.ro

Orban și Ciolacu s-au acuzat în direct de minciuni. Premierul susține că…

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Orban și Ciolacu s-au acuzat în direct de minciuni. Premierul susține că demisia lui Ciolacu e demagogie mincinoasă. Liderul PSD arată că Orban e beneficiar de pensie specială

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că demisionează înainte de încheierea mandatului său de parlamentar, pentru a nu beneficia de pensie specială. Premierul Ludovic Orban a intervenit, luni seara, în emisiune la Realitatea Plus, afirmând că demisia lui Ciolacu e doar demagogie mincinoasă și că acesta, de vreme ce are deja un mandat de parlamentar (2012-2016), beneficiază oricum de pensie specială.

„Minciună mai gogonată mai rar mi-a fost dat să aud. Sunt obișnuit cu PSD că minte și când respiră, dar n-aș fi crezut că pot fi capabili de asemenea demagogie mincinoasă. Ciolacu și cei care au anunțat că își dau demisia au mai multe mandate, deci ei deja sunt beneficiari de pensii speciale. Ciolacu a avut mandat în 2012-2016, acum este la al doilea madat. Să ieși să minți românii, este de neacceptat… Pentru că nu este adevărat că cine își dă demisia nu beneficiază de pensie specială. Se calculează proporțional cu perioada din mandat. Ciolacu a avut 4 ani de mandat, iar al doilea mandat i se calculează la pensia specială cu o zi în minus”, a comentat premierul Ludovic Orban.

Premierul a mai spus că PSD a inventat pensia specială și că PNL a fost singurul partid care a votat împotriva legii pensiilor speciale.

„Soluția nu este aceasta, să-și dea cineva demisia. Soluția simplă – și îi solicit lui Ciolacu, că tot are majoritate în Parlament -să convoace birourile permanente reunite și împreună să adopte unul dintre proiectele de lege prin care se prevede abrogarea Articolului 49 privind pensiile speciale pentru parlamentari. (…)”, a mai comentat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu: „Eu nu iau pensie specială, domnule Orban,  dar dumneavoastră aveți două mandate și sunteți beneficiar de pensie specială

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a intervenit și el în emisiune la Realitatea Plus, acuzându-l pe Ludovic Orban că minte și că este dezinformat, „ceea ce este de neconceput pentru un premier al României”.

„Domnule Orban, de ce ieșiți cu minciuni? Eu sunt la al doilea mandat, dar acum 4 ani am făcut același gest. În 2016 mi-am dat demisia în ultima zi de mandat din același motiv, ca să nu am un mandat întreg și să nu beneficiez de pensie specială, deși nu aceasta era tema de campanie electorală pe atunci. Am făcut-o pentru că așa am simțit că este corect. Acum după 4 ani vin și fac același gest, mi-am dat demisia ca să nu am un mandat întreg. Dumneavoastră ieșit cu o minciună mare, că eu am mandat întreg. Eu nu am niciun mandat întreg, dar dumneavoastră, domnule premier, aveți două mandate întregi și beneficiați de pensie specială”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a explicat că legea prevede pensie specială pentru deminitarii cu minimum un mandat întreg de parlamentar.

 

Sursa Foto: Inquam Photos/ George Călin

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Ciumpalacu si Sică, cearta de gradinita: „ba tu”, „ba tu”, „ba tu”. Bine ca nu mai e „spuse la Tovarasa”, ca Tovarasa de mult e la Ghencea.

 2. Orban a fost surprins în ofsaid. Singura lui șansă e sa anuleze pensiile speciale. Altfel PSD-iști și USR-iști vor câștiga alegerile. Pe-Ne-Le nu fiți ipocriți, creșteți miza, tăiați la toată lumea pensiile speciale… Hai că se poate, nu va lăsați rușinați de Ciolacu.

  • E o cacialma a lui Ciolacu. Îi da mana sa facă gestul ăsta demagogic pentru că nu riscă ieșirea la pensie, fiind sigur că prinde loc in parlament în viitoarea legislatură.

  • E cazul să fiu autocritic. M-am grăbit să comentez fără să citesc articolul. Tot ce e valabil, totuși, în comentariul meu este constatarea demagogiei lui Ciolacu. Nu e de ajuns că renunță el la pensia specială. Dacă voia să dovedească ceva, trebuia pur și simplu să ceară propriului partid eliminarea din lege a pensiilor speciale.

 3. Bețivanul ordinar Lucovid a devenit prim ministru datorită nevestei care se saturase de un șomer care i stătea toată ziua în casă și freca motanul

 4. Nu deraiati de la subiect! Este clar ca demisia inainte de incetarea mandatului, chipurile pentru a nu beneficia de pensie speciala, nu are efect si de aceea este o minciuna. Ei beneficiaza de pensie speciala pentru perioada de mandat exercitata, excluzand perioada de dupa demisie. Deci, chiar daca isi dau demisia tot au pensie speciala, chiar daca este, cu foarte putin, mai mica. Minciuna are picioare scurte, dar inca prinde la acea parte din populatie un pic mai ignoranta.

  • Legea prevede un mandat intreg pentru a beneficia de pensie, altfel, nu.

  • Nu e cum zici tu.Trebuie încheiat tot mandatul că să poți beneficia de specială .Crezi că usr făcea parada de populism,daca tot incasa ceva.Orban a mințit.

 5. Orban nu e deputat, dar asta nu opreste masina de minciuni a PSD.

  • Gogule aici este vb despre faptul ca Soca betivul are pensie speciala. Ca este senator, deputat sau pur si simplu b0u nu are relevanta

  • Ai inceput sa judeci ca Putin.!

 6. Liberalii ii fac șpagari și hoți , iar PSD-istii zic că sunt oameni de afaceri, nu hoți.

 7. No lasă nu mai plângeţi că asta e ca la Kovesi şi acelaşi alternative aveţi, să vedem dacă de data asta faceţi alegerea corectă

  Păi în primul rând cu PSD au dreptate dar cei de la USR pare că au uitat lumea că sunt la primul mandat şi ei chiar îşi pierd pensia specială dacă renunţă la ea.
  Oricum e distractiv cum se deconspiră toţi propagandiştii voştri din media şi nimica nu e mai distractiv să vezi toţi echidistanţii care atacau cu dedicaţie, numai pentru asta merită gestul care la făcut USR-Plus.
  Aţi observat seara trecută ce isterie era la anumite televiziuni, dar mai haios era cum echidistanţii şi-au arătat apartenenţa politică pe faţă?….cel puţin ştiţi de cine să vă feriţi ca să nu fiţi prostiţi că e perioada cea de două săptămâni înainte de alegeri în care apar bomba-bombelor şi acelaşi echidistanţi vă vor juca la minte.
  Oricum suntem siguri că niciodată cei de la PSD nu vor face ce au făcut cei de la USR-Plus şi să renunţe toţi la pensiile speciale mai ales că sunt mulţi la primul mandat de la PSD şi nu vor mai ajunge din nou în parlament, deci doar câţiva PSD-siti care oricum nu îşi vor pierde pensia că au avut deja mai multe mandate se numeşte populism cum a spus PNL.
  La PNL e aceeaşi poveste ca la PSD NUMAI CĂ VEDEŢI VOI DACĂ AR FACE ACELAŞI GEST CA USR-PLUS AR FI CAM GREU CA DUPĂ ALEGERILE PARLAMENTARE SĂ NU DESFIINŢEZE PENSIILE SPECIALE mai ales după un astfel de gest aşa că IA GHICIŢI DE CE E PREVIZIBILĂ REACŢIA CELOR DE LA PNL CARE NU LE VA SCĂPA ŞI ELECTORATULUI ĂLUIA CARE NU E ÎNDOBITOCIT?
  Câteodată o confirmare este şi o negare şi cu cât e mai vehementă cu atâta arată adevărata realitate şi cam ăsta e jocul care e pe cale să îl piardă PNL.

 8. Pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un mandat parlamentar. (Statutul parlamentarilor)

 9. Din care putem trage concluzia : ce șanse are eliminarea pensiilor speciale ….

 10. „Soluția nu este aceasta, să-și dea cineva demisia. Soluția simplă – și îi solicit lui Ciolacu, că tot are majoritate în Parlament -să convoace birourile permanente reunite și împreună să adopte unul dintre proiectele de lege prin care se prevede abrogarea Articolului 49 privind pensiile speciale pentru parlamentari. (…)”, a mai comentat Ludovic Orban.

  „Domnule Orban, de ce ieșiți cu minciuni? Eu sunt la al doilea mandat, dar acum 4 ani am făcut același gest. În 2016 mi-am dat demisia în ultima zi de mandat din același motiv, ca să nu am un mandat întreg și să nu beneficiez de pensie specială, deși nu aceasta era tema de campanie electorală pe atunci. Am făcut-o pentru că așa am simțit că este corect. Acum după 4 ani vin și fac același gest, mi-am dat demisia ca să nu am un mandat întreg. Dumneavoastră ieșit cu o minciună mare, că eu am mandat întreg. Eu nu am niciun mandat întreg, dar dumneavoastră, domnule premier, aveți două mandate întregi și beneficiați de pensie specială”, a spus Marcel Ciolacu.

  Deci.
  Unul cere lege pentru abrogarea pensiilor speciale.
  Celalat raspunde „Mincinosule! Eu n-am pensie speciala!”

  Doar mie mi se pare, sau Ciolanu e pe langa? Voit sau nu, nu raspunde la ce-l intreaba Orban.
  Pulitician adevarat, cand nu-i convine, incepe sa strige „hotii!”

 11. Poate îi spune cineva lu’ Orbănică votcă mică faptul ca inventatorul pensiei speciale e musiu Valeriu Stoica. Oare un ce partide e? 😀