G4Media.ro

Orban: Săptămâna viitoare ne asumăm răspunderea cel puțin pe legile justiției. Dorim…

Orban: Săptămâna viitoare ne asumăm răspunderea cel puțin pe legile justiției. Dorim să ne asumăm și pe legea plafoanelor bugetare / Obiectivul este ca bugetul să fie adoptat până la 31 decembrie

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul își va asuma răspunderea săptămâna viitoare „cel puțin pe legile justiției” și că Executivul ar dori să-și angajeze răspunderea și pe legea plafoanelor bugetare. Premierul a precizat că nu a vorbit „încă” despre varianta asumării răspunderii și pe legea bugetului, dar a subliniat că obiectivul Guvernului este ca bugetul să fie adoptat până la 31 decembrie.

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul să își asume răspunderea pe buget, Ludovi Orban a răspuns: „Dumneavoastră vorbiți de asumarea răspunderii, eu nu am vorbit încă de angajarea răspunderii. Obiectivul nostru este să finalizăm în termen cât mai rezonabil proiectul bugetului de stat și să îl trimitem în dezbaterea Parlamentului”.

„Obiectivul nostru este ca bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat să fie aprobate până la sfârșitul anului, ca orice firmă să-și facă planul de afaceri, orice om să-și facă planul de cheltuieli”, a mai declarat premierul.

Chestionat din nou dacă nu ia în calcul asumarea răspunderii pe buget, Ludovic Orban a replicat: „Obiectivul nostru este acela de a reuși ca legea bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat să fie adoptate până la 31 decembrie”.

Premierul a precizat că Guvernul va respecta Legea pensiilor.

Ludovic Orban a declarat însă că Guvernul intenționează ca săptămâna viitoare să-și adume răspundere „cel puțin” pe justiție. Premierul a spus că Executivul ar dori ca tot săptămâna viitoare să-și angajeze răspunderea pe legea plafoanelor bugetare.

Guvernul intenționează să adopte proiectul de buget prin procedura angajării răspunderii între Crăciun și Anul nou, în cazul în care negocierile cu PSD, ALDE, Pro România și UDMR eșuează, au declarat marți pentru G4Media.ro surse liberale. Ar fi a șaptea intenție de a trece un proiect de lege important sau o serie de măsuri ocolind Parlamentul.

Sursa: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. o asumare pe alegeri locale in 2 tururi nu ar merge ?

  2. Nu ar merge pentru ca nu si le doresc.Doar cei de la USR vor asta.

  3. Exact! Ne vedem a-n piață!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.