G4Media.ro

Orban: PSD nu permite PNL să organizeze un miting în Alexandria. Au…

Orban: PSD nu permite PNL să organizeze un miting în Alexandria. Au inventat o poveste cu iepuraşul de Paşte

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că Primăria Alexandriei nu le permite liberalilor să organizeze un miting în centrul orașului.

Aflat într-o vizită în județul Ialomița, Orban a declarat, sâmbătă, că au fost refuzați „fără niciun motiv”, în condițiile în care cererea fusese depusă din timp.

„Lucrul cel mai grav care s-a petrecut este faptul că Primăria Alexandriei a refuzat să îi permită Partidului Naţional Liberal organizarea unei adunări publice de prezentare a candidaţilor Partidului Naţional Liberal în Alexandria, fără niciun fel de motiv. Noi am depus cerere din timp, au căutat să inventeze alte evenimente, astfel încât să pretexteze că nu pot să permită adunarea publică a PNL. Nu au reuşit să convingă alte entităţi şi până la urmă au inventat o poveste că fac nu ştiu ce chestii cu iepuraş, cu iepuraşul de Paşte”, a declarat Ludovic Orban.

În acest context, liderul PNL a arătat că formațiunea pe care o conduce a pregătit un proiect de lege care să elimine abuzurile de acest tip: „Eu nu cred că oricine în ţara asta poate să interzică adunările publice, de altfel noi avem şi un proiect de lege, prin care să diminuăm procedurile de organizare a adunărilor publice. Legea actuală ni se pare foarte restrictivă  şi poate să genereze foarte multe interziceri ale unei adunări publice, aşa cum am păţit noi”.

Acuzațiile lansate de liberali la adresa primarului social-democrat al ALexandriei vin la o zi după mitingul PSD de la Craiova.

„Pot să vă spun cu certitudine că au adus oamenii cu arcan, că i-au obligat pe primari să-i aducă pe cei de la ajutorul social, pe angajații primăriilor, pe angajații instituțiilor publice conduse de PSD-iști. I-au obligat pe angajații societăților regiilor și entităților din subordinea primăriei și a consiliului județean. Pur și simplu au fost aduși cu arcanul. Acolo, 80% dintre oamenii de acolo nu ar fi ajuns dacă nu erau forțați de șefii lor de la PSD, a punctat Orban.

Sursa foto: INQUAM_Liviu Florin Albei

Citiți și: Mitingurile electorale, interzise în Alexandria pentru că se înlocuiește pavajul în zona centrală

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Legat de mitinguri, hai sa ne lamurim ce si cum cu autorizarile … ca a ramas cam in pom treaba, dupa 10 august.

  Imi poate spune si mie cineva, unde pot citi motivrea deciziei ICCJ din dosarul 1811/1/2018, privind obligatia de declarare a adunarilor (cea pornita de la mitingul din 10 august), subiect pe care presa l-a abandonat total?

  Nu gasesc decat rezumatul hotararii. N-are trebui sa fie publica si motivarea?
  Aici: http://www.mpublic.ro/ro/content/ril-civil-2018 CTRL + F „1811”

  • In linkul de mai sus era argumentarea Parchetului General.

   Mai jos este rezumatul sentintei, respectiv: ” ICCJ stabileşte că: În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 3 prima teză din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, cu referire la dispoziţiile art. 26 alin. (1) lit. a) şi d) din aceeaşi lege, există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice, atunci când adunările urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căile publice (drum public, parte carosabilă şi trotuar) sau în alte locuri prevăzute de art. 1 alin. (2) din Legea nr. 60/1991, situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.”

   Cum? De ce? Care este argumentul? …

   Link: http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000316950

 2. Orban este Lipsit de Tactica ! La in Craiova s a trambitzat manifestarea ? Ei bine aici trebuie procedat la fel ! Iar Primatul Primar din Alexandria bate din clantza sa auda Dragnea ca e Alexandria pe maini bune…restul e cancan

  • Nu-i trebuie tactica ci istorie. Daca ar fi fost poame bune ii vota lumea fara mitinguri. Ca sa-i votam ca o sa fure mai putin nu-i crede nimeni.

 3. Orban nu are ce cauta acolo, alexăndrenii sunt satui de impostori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.