G4Media.ro

Orban, la ceremonia de recepție a primului sistem de rachete Patriot: România…

Orban, la ceremonia de recepție a primului sistem de rachete Patriot: România este mai sigură, cetăţenii români sunt mai bine apăraţi/ Zuckerman: România îşi consolidează rolul în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la baza militară de la Capu Midia, la ceremonia de recepţie a primului sistem de rachete Patriot, că România este mai sigură cu aceste rachete pe teritoriul ei, iar cetăţenii români sunt mai bine apăraţi, transmite Agerpres.

„Sunt onorat să fiu prezent astăzi, într-un moment pe care-l consider istoric, momentul în care pe teritoriul României soseşte primul sistem de rachete Patriot. Este un moment pe care, vă spun sincer, îl aşteptam de mult şi este bine că s-a petrecut şi sunt foarte fericit pentru că se petrece în mandatul meu de premier”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, România este un partener care îşi respectă toate angajamentele în cadrul parteneriatelor strategice.

„România a ales clar, România a ales să fie ţară membră NATO, România a ales parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, România a ales să fie ţară membră a Uniunii Europene. Suntem un partener loial, un partener care îşi respectă toate angajamentele în cadrul acestor alianţe, acestor parteneriate. România a decis să realizeze un program de înzestrare a armatei pe o perioadă de 10 ani, care a fost adoptat şi care prevede, practic, întărirea capabilităţilor, în special defensive, ale României”, a menţionat premierul.

Ludovic Orban a subliniat că sistemul de rachete Patriot este unul cu rezultate excepţionale dovedite în acţiuni de luptă, ţara noastră fiind mai sigură cu aceste sisteme sol-aer pe teritoriul ei.

„România a decis şi îşi respectă angajamentul de a aloca 2% din Produsul Intern Brut pentru cheltuielile de apărare, pentru realizarea acestui program de înzestrare. În cadrul programului de înzestrare, sistemul de rachete Patriot este extrem de important, este un sistem de rachete sol-aer, care este de o complexitate şi un grad de tehnologie fără precedent şi cu rezultate excepţionale dovedite în acţiuni de luptă. România este mai sigură cu rachetele Patriot pe teritoriul României, cetăţenii români sunt mai bine apăraţi”, a declarat Orban.

El i-a felicitat pe toţi cei implicaţi în procedurile de achiziţii, exprimându-şi, totodată, convingerea că „toate cele şapte sisteme achiziţionate vor deveni operaţionale în conformitate cu calendarul stabilit”.

„De asemenea, vreau să evidenţiez că parteneriatul strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România capătă o nouă materializare concretă, într-o relaţie economică şi militară care este în avantajul României”, a mai spus Orban.

Ceremonia de recepţie a primului sistem de rachete sol-aer Patriot a avut loc joi, la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, echipamentele principale din compunerea primului sistem Patriot de rachete sol-aer cu bătaie mare din dotarea Forţelor Aeriene Române au început să sosească în România din luna august şi au fost transportate la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, unde se desfăşoară testarea de acceptanţă şi recepţia.

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat joi, la ceremonia de recepţie a sistemului de rachete sol-aer Patriot, că România este primul partener din zona Mării Negre care găzduieşte sistemul Patriot, fiind martorii dezvoltării în sectorul militar defensiv, transmite News.ro

”Mai bine de un secol SUA şi România au stabilit o prietenie marcată de loialitate, dar şi pentru dezvoltarea celor două naţiuni. Nu celebrăm doar livrarea unui simplu echipament militar. Suntem martorii unei noi ere in care România se poate apăra pe sine şi NATO de ameninţări. Prin premierul Ludovic Orban şi ministrul Apărării Nicolae Ciucă, suntem martorii dezvoltării în sectorul militar defensiv. Renaşterea economică a României e vibrantă şi într-o bună evoluţie. România îşi consolidează rolul în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră”, a afirmat ambasadorul SUA.

El a subliniat că România este vârf de lance fiind primul partener în Marea Neagră care găzduieşte sistemul Patriot, este o parte integrantă a modernizării militare a României.

”Generaţia mea a trăit cu frica armelor balistice deasupra capului, care a fost o ameninţare care ar fi putut duce la dispariţia omenirii. Dar după terminarea Războiul Rece, ameninţările nu au dispărut. Amenintări de la Nord, Sud, Est şi Vest. Rusia şi China vor să domine Vestul şi să destabilizeze ordinea creată. Europa şi România trebuie să rămână puternice pe poziţii la ameninţările de securitate şi teritoriale. SUA rămâne alături de România, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi. O economie puternică duce la o capacitate mare de apărare şi o apărare puternică duce la o economie puternică. România nu are un aliat mai mare şi mai puternic decât SUA”, a afirmat Zuckerman.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a fost prezent joi, alături de premierul Ludovic Orban şi ministrul Apărării Nicolae Ciucă la ceremonia de recepţie a primului sistem de rachete sol-aer Patriot, care a avut loc la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.

Surse: Agerpres/ News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. Birul catre stapanire!
  Acolo s-au dus banii pensionarilor si ai profesorilor.

  • Trolli ruși su ieșit la datorie, dar degeaba, nu le merge. Le cam fuge pământul de sub picioare rusnacilor. :))

   România împreună cu aliații impun zone de excludere aeriană pe uscat și pe mare. Ultimele plimbari cu bombardierele americane deasupra Marii Negre au demonstrat că navele și bazele din Crimeea sunt expuse și inutile.

   Gigel, pensia medie in România este mai mare decât salariul medicilor din Russia, care mai și mor sărind de la etaj. Stai liniștit, vezi-ti de kopeicile tale.

  • Plangi ca nu s-au dus la voi mujicii asa cum se duc cei din Belarus?

  • S-au inflamat sclavii useristi!
   La cotet cu voi, gainilor!

 2. Miliarde de dolari care in loc sa mearga in dezvoltarea comunitatilor merg in buzunarul corporatiilor de armament…mare realizare sica mandolina si alogenul Klaus…

  • Gigele, schimbă placa! Nu aveți deloc imaginație, trolli slăbuți.
   Russia este in descompunere, boala Lukashenko este contagioasă și nici Noviciokul nu o tratează.

  • Tristete mare la mujicime. Mai ales ca i-a cuprins o asa mare grija de bunastarea Romanilor cam ca in 1945-1960 cand au jefuit salbatic Romania, tot pentru dezvoltarea comunitatilor – de la Kremlin

  • Ba da prost mai ești !Se vede că nu ai făcut armata ? După mintea ta îngustă ,nici nu trebuie armata .Tu nu vezi că toți se înarmează ? Pana Să ne ajute NATO trebuie sa ne ajutam singuri .Vezi ce se întâmplă între Turcia și Grecia .Toți banii numai pe pensii și salarii ? Populism de 2 lei . Văi de capul acestui popor amarat cu oameni că ține !

 3. In sfârsit avem și noi sisteme de apărare moderne. Sperăm să avanseze și construcția corvetelor cât mai repede.
  Rușii știu doar de frică.
  Davai ceas, davai palton, o nație de sclavi ai țarului care nu știu ce înseamnă democrație sau libertate.

  • Se caca pe tine de frica rusul!!!
   😀😀😀😀
   Cat de prost poti fi!

  • Ironie, injurii, limbaj obscen – replica kgb-ista clasica, de manual. Va citim, rusnacule, vezi ca stai pe ceva cald, ia ridica-te. SI ai grija ce bagi in cioc, la sticla de apa, in Russia vine cu Noviciok.

  • dictatura lui Putin se caca pe ea de frica celei mai mari aliante militare din istoria omenirii : NATO !
   altfel nu ar trimite postaci pe aici ca sa ne stergem la cur cu propaganda lor.:))))))))))))

 4. God bless America!

 5. Chelului tichie de margaritar ii trebuie .
  Cei care aveti fobie fata de Rusia , asa sa ramaneti , daca voi aveti impresia ca Rusia este interesata de o colonie periferica cum a ajuns Romania , sunteti cel putin dusi cu capul .

  • Daca nu e interesata de ce mai plateste jeguri ca tine sa faca propaganda de doi bani?

  • Ba da prost mai ești !Se vede că nu ai făcut armata ? După mintea ta îngustă ,nici nu trebuie armata .Tu nu vezi că toți se înarmează ? Pana Să ne ajute NATO trebuie sa ne ajutam singuri .Vezi ce se întâmplă între Turcia și Grecia .Toți banii numai pe pensii și salarii ? Populism de 2 lei . Văi de capul acestui popor amarat cu oameni că ține !

 6. trolii rusi : bani aruncati pe chestii de mana a 2-a, s-ar fi putut face spitale, drumuri, educatie, pensii, nu sunt bune de nimic, kremlinul are chestii si mai si, nici vorba de davai ceas davai palton sau de ocuparea Poloniei si executarea a 20000 de ofiteri si intelectuali polonezi, de fapt polonia a fost invadata si praduita ca sa fie aparata de fascisti, Romania nu a fost facuta colonie ruseasca dupa impunerea dictaturii comuniste cu tancul, nu i-au fost luate cu japca resurse si bani de 3-4 ori mai mult decat trebuia sa plateasca compensatii de razboi (ww2), tezaurul Romaniei a fost probabil papat de bolsevici noi nu stim nimic, nu recunoastem nimic, sunteti colonia Bruxellului , sunteti colonia SUA, cumparati armament de la noi sa va mai calarim o data.
  …….
  Tarile care sunt sub aripa ”prietenoasa” a Rusiei, Belarus, Republica Moldova (din pacate frati romani)si Ucraina au un PIB/capita de 2 pama la 4 ori mai mic decat Romania, Romania a primit peste 30 miliarde euro nerambursabili de la UE !!!!!!!!!!!!!

 7. „‘aici sunt banii dumneavoastra ….”” cum zicea baselu, si asta e doar inceputul…

 8. Here is a comparison of technical parameters:
  S-400 can shoot down targets moving at a speed of 17 km/hour. (while Patriot/PAC-3 could only shoot down a target moving at 8 km/hour)

  S-400 can engage with 72 targets simultaneously and track 160 targets at the. Same parameters for Patriot are 36 and 125 targets

  S-400 locates a target at 600 km distance and can destroy at 400 km range (with the latest 40N6E missile that just has been successfully tested). Patriot can locate a plane at 180 km and an enemy’s missile at 100 km

  S-400 is able to down targets flying as low as 10 meters and as high as 30 km while Patriot PAC-3 destroys its lowest target at a height of 50 meters with the highest at 25 km

  The deployment time for S-400 and Patriot PAC-3is 5 minutes and 25minutes respectively.

  Various informed sources have said that to hit an aircraft with a probability not less than 0.99, one will have to launch 1-2 S-400 missiles or 2-3 Patriot missiles. In case of fighting off a ballistic missile attack the ratio will be 1 / 2 or 3 in favor of S-400.

  Romania plateste 4 miliarde pe patru sisteme patriot, deci aproape 600 milioane bucata. Turcilor li s-au „oferit” 4 sisteme Patriot la 950 milioane bucata, ca sa renunte la S-400. (Se spune ca) turcii vor cumpara 4 sisteme S-400 la 600 milioane bucata.

  Pe de alta parte, Turcia are probleme cu mai mari cu „aliatii” americani. La noi, riscul e mai mare din partea rusilor.

  Ar fi culmea rusinii sa ni le inchida din maus dusmanul, cum au patit argentinienii.

 9. Parca aveau rusii un crucisator…Moskva… e pe fundul Marii Negre, marinarii romani l-au trimis acolo in al doilea razboi mondial. Doar cu arme performante putem tine piept mujicilor!

  NATO si in special SUA sunt umbrela de siguranta in Europa de Est sustinute de cei doi piloni Romania si Polonia. Restul este gargara, rusii fac joc de glezne, incearca si ei marea cu degetul. Securitatea si prosperitatea se tin cu cheltuieli cand ai langa tine ursul bolshevic care s-a trezit sa invadeze tari si popoare suverane. Cand Russia se va dezarma total, va renunta la toate submarinele, navele, avioanele de lupta, bombardiere, sisteme antiaeriene, arme nucleare si…Noviciok, mai stam de vorba.

 10. Mai-tyty- ,eu nu imi permit sa te jignesc .
  Va solicit in mod respectuos , sa prezentati dovada celor afirmate de dvs. la adresa mea .
  Din punctul meu de vedere , nu esti decat o forma de viata insalubra , pernicioasa.

 11. De parcă rachetele SUA ne apără de criminali și hoți…

  • Pai rusii nu sunt criminali si hoti, e clar ca rachetel pentru asta sunt, iar mesajul a fost receptionat din plin la Kremlin, unde Kuzmin are ce raporta.

   Iar in tara, de hoti ne apara DNA-ul, voi cum va aparati de criminali si hoti in URSS, trol rus?

  • Hotul și criminalul român e mult mai spurcat decât cel rus.

  • Cum va aparati de criminali si hoti in Russia? :))) Stim raspunsul, doar vrem sa auzim ce zice un trol.

 12. Tablete,NU rachete!!!!!

 13. Daca crezi ca o economie ruginita ca a Rusiei ( sub asediul coruptiei generalizate promovata de Putin ) nu e interesata de a transforma pentru a doua oara Europa de Est intr-o zona vasala pe care s-o exploateze si sa-i suga sangele , inseamna ca ori ai probleme la mansarda ori esti postac din fermele de propaganda bolsevica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.