G4Media.ro

Orban i-a solicitat ministrului Tătaru creșterea capacității de testare pentru Covid /…

Orban i-a solicitat ministrului Tătaru creșterea capacității de testare pentru Covid / Tătaru: Avem o capacitate de 50.000 de teste pe zi

În cadrul ședinței de Guvern de miercuri seara, premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, creșterea capacităţii de testare pentru COVID-19. Ministrul Tătaru a anunțat că în prezent se ajunge la o capacitate de 50.000 de teste pe zi.

„Am discutat în primul rând de creşterea capacităţii de testare, pe lângă achiziţionarea acestor teste antigen, să creştem în continuare capacitatea de testare pe aparate de tip Real Time PCR. (…) Am o solicitare la DSP să aibă o procedură. Nu trebuie să aglomereze anumite centre, astfel încât să se ajungă la întârzieri, trebuie să fie distribuite uniform astfel încât să se realizeze testările cât mai rapid. În mod normal, ar trebui în 24 de ore de la prelevarea probelor să se efectueze testarea, să se poată comunica diagnosticul cât mai rapid”, a afirmat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Capacitatea de testare pentru COVID-19 ajunge la 50.000 de teste pe zi, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Avem 141 de puncte de testare. În ordin, mâine dimineaţă, o să mai apară 18 puncte de testare. Avem o capacitate de 50.000 de teste pe zi la toate aceste laboratoare”, a spus Tătaru.

El a adăugat că la Ilfov există rămâneri în urmă în privinţa vitezei de testare.

„Evaluăm în fiecare zi, avem rămâneri în urmă – Ilfovul – şi aici am recomandat şi DSP Ilfov şi DSP Bucureşti, că sunt aceleaşi laboratoare de zone, să redirecţioneze aceste teste către laboratoarele care pot duce la 24 de ore”, a adăugat Tătaru.

sursa foto: Inquam Photos/ Ciprian Petcut

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. capacitate de 50.000 de teste pe zi?
    Numai în visele noastre cele mai ude, poate.
    Poate citesc unde nu trebuie dar vad zilnic numai 4000 de teste, apoi 20.000 teste, apoi scade….maxim 40.000 am văzut o dată.

    • Pai poate pe hârtie avem capacitate de 50k teste pe zi(capacitate instalată), dar trebuie sa fim pregătiți și pentru chestiile conexe, reactivi, personal ptr operare, personal de recoltare, transport de probe etc.
      Altfel știm ca avem un Ferrari care merge cu 250km/h,dar îl putem duce la maxim 200km/h, ca nu avem suficientă benzina, șoferi, autostrăzi 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.