G4Media.ro

Orban estimează că votul asupra noului cabinet se va da marțea sau…

Orban estimează că votul asupra noului cabinet se va da marțea sau miercurea cealaltă: ”Am stabilit o strategie pentru un boicot al PSD”

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii au stabilit o strategie pentru a contracara un eventual boicot al PSD privind calendarul de învestire al noului guvern. Președintele PNL a estimat că audierea în comisiile de specialitate a miniștrilor propuși se va face lunea sau marțea cealaltă, iar votul în plen în ziua următoare auudierilor.

”Am stabilit o strategie, în cazul în care ne vom confrunta cu un boicot din partea PSD. Sigur, de asemenea, am pregătit o strategie de mobilizare şi la nivelul Birourilor Permanente reunite şi la nivelul Comisiilor de specialitate şi la nivelul Plenului. Am introdus în programul de guvernare lucruri solicitate de partenerii de discuţii. De asemenea, am mai făcut o evaluare pe fiecare partener şi o evaluare a situaţiei în plan parlamentar şi de asemenea, am stabilit exact cu cine vom vorbi săptămâna viitoare, dintre parlamentarii independenţi, parlamentarii care au fost în ALDE sau cu alţi parlamentari”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la sediul PNL.

Întrebat care este calendarul stabilit pentru învestire, Orban a răspuns: ”Cât mai strâns, depunerea joi sau vineri, şi fie luni, fie marţi, audierea. Iar dacă se face audierea miniştrilor în Comisii luni, votul marţi, dacă se face marţi, votul să fie miercuri.”

În ce privește condițiile puse de celelalte partide din  opoziție pentru susținerea cabinetului său cu care el a fost de acord, Orban a menționat listarea la bursă a Hidroelectrica,  un sistem de monitorizare a marilor proiecte de investiţii pentru infrastructura de transport, infrastructura energetică, asigurarea resurselor bugetare ale tuturor unităţilor administrativ-teritoriale pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi, a salariilor asistenţilor personali, precum și asigurarea fondurilor necesare primăriilor pentru cofinanțări pe proiecte cu fonduri europene.

Foto: Ludovic Orban, președintele PNL (Inquam Photos/ George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. daca-i cu boicot, poate permiteti si populatiei sa #partikipe.

  2. Miercuri 30 0ctombrie e o zi potrivita pentru a fi respinsa prima nominalizare de PM. Conform legii, Opozitia va avea inca un ragaz de 10 zile lucratoare de negocieri in vederea formarii Guvernului si uite asa finalul negocierilor se va suprapune peste primul tur al alegerilor prezidentiale. Clasarea pe locul patru in primul tur o va face pe Veorica Vaselica sa se inchida si mai mult in ea si drept razbunare va ordona partidului sa nu se prezinte la Parlament pentru a vota cea de a doua nominalizare de PM. Ura…, vom avea alegeri anticipate…!
    Veorica,
    Nu mai stiu: am apucat sa-ti multumim pentru tot ce ai facut si faci in continuare ”datorita” prostiei tale proverbiale…? Oare ce sanse ar fi fost ca PSD-ul sa ajunga la scorul istoric de 14%, daca n-ai fi fost d-ta, Veorica si domnu’ Liviu Nicolae…?

  3. PSD nu poate explica propriului electorat rațiunea boicotului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.