G4Media.ro

Orban: E vitală adoptarea legii bugetului până pe 31 decembrie. Avem varianta…

Orban: E vitală adoptarea legii bugetului până pe 31 decembrie. Avem varianta angajării răspunderii

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică la Digi 24 că este vitală adoptarea legii bugetului de stat până pe 31 decembrie, el precizând că, dacă se va constata pericol de tergiversare, există şi varianta de a decide angajarea răspunderii pe acest proiect, potrivit Agerpres.

„Pentru noi este vitală realizarea acestui obiectiv – şi anume adoptarea legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat până la 31 decembrie. Dacă se poate pe calea dezbaterilor parlamentare, mergem pe dezbatere parlamentară, dacă vom constata că există pericol de tergiversare sau există pericol de afectare gravă a proiectului legii bugetului de stat, pe care îl vom iniţia la începutul săptămânii viitoare, există şi această variantă de a decide angajarea răspunderii”, a spus Orban, duminică, într-o intervenţie la Digi 24.

„Vom face o evaluare a situaţiei la nivelul Parlamentului, a potenţialului de opoziţie al PSD şi al potenţialului de denaturare a proiectului legii bugetului de stat pe care-l are PSD şi în funcţie de această evaluare vom lua decizia dacă mergem pe dezbateri normale sau pe angajarea răspunderii. Chiar dacă mergem pe angajarea răspunderii (…) fiecare parlamentar, fiecare grup parlamentar, fiecare partid politic are posibilitatea de a depune amendamente, urmând ca Guvernul să analizeze amendamentele care sunt propuse şi să respingă acele amendamente care nu sunt conforme cu viziunea şi cu obiectivele noastre privitoare la buget, fie să adopte acele amendamente care sunt benefice şi care pot să creeze efecte bune pentru economie şi pentru societate”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

„Noi nu putem accepta practica PSD de a amâna pe februarie sau martie adoptarea legii bugetului de stat fie din cauza incompetenţei, fie din cauza relei voinţe. Fiecare român trebuie să ştie foarte clar, în funcţie de legea bugetului de stat, la ce venituri să se aştepte. Fiecare companie trebuie să ştie foarte clar pentru a-şi face un plan de afaceri pe anul 2020 la ce să se aştepte din partea bugetului, care e cadrul fiscal, care e cadrul bugetar, care sunt indicatorii economici, ce obiective are Guvernul în domeniul fiscal-bugetar”, a mai spus premierul.

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. De vreo 2 săptămâni tot finalizați legea bugetului și o trimiteți parlamentului, dar de fiecare dată acțiunea se va desfășura cel mai târziu săptămâna viitoare. În ritmul acesta cred că nici asumarea răspunderii nu o să fiți în măsură să o puneți în practică până la terminarea acestei sesiuni parlamentare.

  2. Lita . Este ca tu faceai bugetul in vreo trei zile si apoi te dadeai dea tumba si pocneai din degete ca vrajitorea cea rea si hopa bugetul era gata .

  3. BUGEt vreți? Cum ar spune Iohannis bu-l afecteaza pe omul de rand. Banii se sifoneaza si cu acte statistice dar mai ales cu bani caș scoși cu ajutorul firnelor private partenere. Fisc si Antifrauda computerizata am vrea.
    Vrem raport cu activitatea antifrauda pe domenii economice – acum

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.