G4Media.ro

Orban către ministrul muncii: Poate nu-l mai văd pe șeful ITM pe…

Orban către ministrul muncii: Poate nu-l mai văd pe șeful ITM pe acolo

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului muncii, Violeta Alexandru, să-l demită pe șeful Inspecției Muncii după ce la jumătatea lunii decembrie acesta a generat un scandal public prin neplata salariilor angajaților pe luna noiembrie. “Poate nu il mai vad pe seful ITM pe acolo”, a spus Orban, iar ministrul muncii a răspus că șeful ITM ”este în evaluare”.

Salariile angajaților din inspectoratele teritoriale de muncă nu au fost plătite pe luna noiembrie. Instituția centrală a luat decizia de a plăti datorii restante ca urmare a unor litigii vechi de peste doi ani.

 • ”Acolo erau prevăzuți bani pentru plata integrală a salariilor. Șeful ITM, pe care nu l-am numit noi ci șef pe care l-am găsit, pentru că șeful ITM fusese demis mai demult și a câștigat procesul și a fost repus în funcție, a luat decizia să plătească sumele aferente unor hotărâri judecătorești și a cheltuit o parte din resursele bugetare aflate la dispoziție. Când a venit momentul să plătească salariile, a constatat că nu are suficienți bani ca să plătească salariile. Pentru asta am găsit o soluție. Săptămâna viitoare, când vom avea ședința de Guvern, vom aloca din Fondul de rezervă al Guvernului o suplimentare pentru bugetul Ministerului Muncii care să completeze resursele financiare aflate la dispoziția Inspecției Muncii pentru a putea plăti integral salariile. Nu vom rămâne datori, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24, la jumătatea lunii decembrie 2019.

Șeful Inspecției Muncii este Dantes Nicolae Bratu, care lucrează la Inspecţia Muncii din 1999 şi a condus instituţia din 2011, evoluând de la funcţia de inspector de muncă la cea de inspector general de stat.

Dantes Nicolae Bratu a revenit în octombrie 2019 la conducerea Inspecţiei Muncii şi va avea funcţia de inspector general de stat, după ce anterior fusese detaşat ca secretar general al Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Sa-i spuna cineva lui Orban ca poate nu-l mai vad pe Ion Stefan pe acolo….

  • Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi e un fel de gaura neagra având binecuvântarea tuturor celor care beneficiaza de pe urma ei. Cei care lucreaza acolo „trebuiau si ei sa-si gaseasca un loc de munca undeva”. Rezultatele? În buzunarele lor.

  • Marcel radulescu….vrei sa ,,te ungi,,ministru in locul lui ION STEFAN????? ESTE UNUL DINTRE FFF PUTINII ROMANI,VRANCENI,CARE A CUTEZAT SA ARATE HUIDUMEI DE SEU,CA imparatul este GOL!!!SEC,PRECUM CUCUTA!!! !!SI CHIAR SSA ESTE!!!SEC SI ANALFABET.

 2. E interesanta lectura presei. Asa descoperi totfelul de organisme guvernamentale de … tocat banii publici!
  Numai astazi am gasit doua:
  1. Agenţia Naţionala pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi
  2. Centrul Național de Management pentru Societatea Informațională
  Evident, sint conduse de diverse persoane detasate si fac … exact nimic.
  Putem determina G4Media.ro sa alcatuiasca o „harta” a acestori institutii fantoma si eventual citi bani toaca de la buget?
  Poate asa ne inscriem si noi , cei de rind la „egalitatea de sanse” …
  Sau trebuie sa umblam ca Toma Caragiu cu naiul … n-ai dumneata pe cineva?

  • ANES e cu fonduri norvegiene… nu stii tu cum e cu alea. E cu delegații, cu mese, cu granturi. Vezi mai sus

  • G4Media nu poate fi determinat de catre noi sa faca ceva. G4 nu se ocupa cu lucruri complicate. De fapt nimeni nu se ocupa cu lucruri importante sau complexe!

 3. Poza face toți banii .Salam cântă ,Organ dansează ,Raluca Troțki Turcan și alte ovine aplaudă .O poză face cât o mie de cuvinte

  • De când cei de la ITM au acceptat sa exporte baza lor de date catre cei interesati am scapat si noi de Dragnea

 4. Marcel radulescu….vrei sa ,,te ungi,,ministru in locul lui ION STEFAN????? ESTE UNUL DINTRE FFF PUTINII ROMANI,VRANCENI,CARE A CUTEZAT SA ARATE HUIDUMEI DE SEU,CA imparatul este GOL!!!SEC,PRECUM CUCUTA!!! !!SI CHIAR SSA ESTE!!!SEC SI ANALFABET.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.