G4Media.ro

Orban aruncă cu săgeți spre Cîțu: Cine și-a asumat o țintă de…

Orban aruncă cu săgeți spre Cîțu: Cine și-a asumat o țintă de vaccinare trebuia să o urmărească/ Premierul a lipsit de la ședința coaliției

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat marți că el personal s-a ferit să stabilească ținte de vaccinare, însă cine a avansat astfel de predicții trebuia să și le asume. Atacul său voalat vine în contextul în care premierul Cîțu a anunțat până în prezent două cote, una de 5 milioane de vaccinați până la 1 iunie și alta de 10 milioane până în septembrie.

„Cine a strabilit ținte de vaccinare trebuia să le urmărească. Eu m-am ferit să stabilesc ținte, însă activitatea de vaccinare continuă. Am discutat azi să găsim soluții de a creste numărul persoanelor vaccinate, inclusiv prin stimulente, bonuri de masă, măsuri care s-au folosit în alte țări”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței coaliției de guvernare.

Premierul Florin Cîțu a lipsit însă de la ședința coaliției unde s-a discutat despre vaccinare. „Aşa am stabilit de comun acord cu premierul şi mi-a şi spus că nu poate să ajungă la 14.00, ci la 14.30. N-a venit. Acum întrebaţi-l pe premier, nu mă întrebaţi pe mine. PNL este reprezentat în coaliţie de preşedintele partidului şi de premier. În ceea ce mă priveşte pe mine, eu am participat la toate întâlnirile coaliţiei”, a reacționat Orban.

Campania de vaccinare din România este în impas. Doar 31% din adulți s-au vaccinat cel puțin cu o doză și zilnic se înregistrează doar câteva mii de noi doritori. În același timp, la nivelul Uniunii Europene, 70% din populație a fost vaccinată cel puțin cu o doză. Până pe 26 iulie, în România au fost vaccinate cu ambele doze sub 5 milioane de persoane, mai exact 4.799.196.

Liderii coaliției au inventariat la ședința de marți soluțiile posibile pentru a crește numărul de vaccinați prin stimulente și alte măsuri care să fie aplicate persoanelor vaccinate, astfel încât acestea să aibă acces la activități neesențiale.

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Doamna Ursula, domnul Citu nu m-a ajutat cu nimic sa ajung si eu la un procent mai mare decat 30% de vaccinati printre cunoscuti. Si cu cei 30% tot eu am dus munca de lamurire dupa ce s-au „informat” pe antene si FB. Ne-a adus vaccinurile si gata. Atat. Pai ce? El primeste bani si noi muncim? Citule, te-am escalat. Ce-ai facut cu banii de la vaccinare, Citule? 😀
  De ce nu mergi la sedinte, Citule?

 2. Citule, suntem la coada Europei, Citule! La tine acolo in SUA, nu te-au invatat ca trebuie sa pui umarul la treaba? Chiar asa? Rusinea Europei, coada ei la vaccinare! Ii lasi doar pe ceilalti europeni sa ne traga dupa ei? Mai mare rusinea, bai. Ce fel de educatie ai primit in SUA, acolo?

 3. Nu e cea mai mare problemă a lui Câțu, dar este cea mai evidentă.
  Promite mult mai mult decât este capabil ceea ce înseamnă că este incompetent în toate direcțiile.
  Sau pur și simplu mitoman.

 4. Corect! O sa cina ziua când actualul guvern va pica din cauza gestionarii pandemiei și campaniei ee vaccinare! Inevitabil. Populismul nu va învinge

 5. Adevarul e ca obiceiul oltenesc de a vorbi intii si a gindi, eventual, dupa trebuie sanctionat.