G4Media.ro

Orban a încurcat filozofii: Platon parcă avea o vorbă: mi-e drag Aristotel,…

Sursa Foto: ebihoreanul.ro

Orban a încurcat filozofii: Platon parcă avea o vorbă: mi-e drag Aristotel, dar mai drag îmi e adevărul. Îmi sunt dragi constructorii români, dar mult mai dragă îmi este construcţia de autostrăzi

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că îi sunt „dragi” constructorii români, dar „mult mai dragă îi este construcţia de autostrăzi”. Orban a confundat însă autorul citatului pe care l-a parafrazat, adică filosoful Aristotel, care spunea: „Mi-e prieten Platon, dar mai prieten îmi e adevărul”. „Platon parcă avea o vorbă: mi-e drag Aristotel, dar mai drag îmi e adevărul”, a spus Orban, citat de News.ro

„Prieten mi-e Platon dar mai prieten mi-e adevărul”, este afirmaţia lui Aristotel pe care premierul Ludovic Orban a vrut să o invoce.

„Platon parcă avea o vorbă: mi-e drag Aristotel, dar mai drag îmi e adevărul. Îmi sunt dragi constructorii români, dar mult mai dragă îmi este construcţia de autostrăzi. Din punctul meu de vedere nu există constructori serioşi şi constructori neserioşi, indiferent că ei sunt români sau sunt din altă ţară”, a afirmat premierul, vineri, la Oradea, unde a semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru finalizarea Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea.

El a precizat că există constructori români care au dovedit că au capacitatea de a realiza autostrăzi şi constructori autohtoni care au obţinut contracte fără a le onora, acelaşi fiind cazul şi în ceea ce priveşte situaţia constructorilor străini care au semnat în România contracte pentru realizarea de autostrăzi.

„Sunt patru, maxim cinci companii străine care într-adevăr au tratat serios România şi şi-au respectat condiţiile contractuale. În rest, foarte mulţi au venit cu un laptop, au profitat de experienţa din alte ţări pe care au avut-o, au câştigat licitaţii în calitate de antreprenor general după care au contractat toate lucrările în majoritate către companii româneşti la nişte preţuri în care le-au asigurat o profitabilitate minimă companiilor româneşti, subcontractorilor, şi nici măcar, multe dintre ele, nu au plătit la timp”, a susţinut Ludovic Orban.

El a adăugat că Guvernul doreşte să asigure „condiţii egale, un tratament egal” companiilor care participă la licitaţie, tratament despre care a spus că nu a existat.

Orban a mai afirmat că România ar trebui să aplice modelul folosit de Polonia, care achită facturile către antreprenorul general doar cu condiţia ca aceasta să plătească subcontractorii.

„Pentru că altfel, până la urmă, distrugi proiectele pentru că dacă firmele care lucrează cu antreprenorul general nu sunt plătite, ele nu mai au capacitatea de a face lucrarea şi de-aia mor lucrările, pentru că dau faliment constructorii mai mici care sunt trataţi incorect de antreprenorii generali”, a adăugat Orban.

Şeful Guvernului a susţinut, de asemenea, că trebuie evaluate, la licitaţii, portofoliul de lucrări în România, dar şi capacitatea de a executa lucrări în România.

„Dacă vine o firmă chineză şi îmi spune că are utilajele în vapor, în portul nu ştiu care, nu înseamnă că are utilaje în România. Dacă spune că are 30 de ingineri la el în ţară nu înseamnă că are inginerii respectivi şi capacitatea să deruleze proiecte, nu mai vorbesc de mână de lucru şi de alte condiţii care trebuie îndeplinite de companii pentru a putea duce la bun sfârşit un proiect complex, cum este un proiect de infrastructură”, a explicat primul ministru.

El a acuzat că în perioada guvernării PSD s-a realizat „nişte licitaţii caraghioase, în care au fost selectaţi nişte constructori veniţi de nicăieri, care era clar că nu au această capacitate”, pentru realizarea acestor tronsoane.

Sursa: News.ro

Sursa Foto: ebihoreanul.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Asta era problema, ca a incurcat ceva…

  • A invatat bine si asta la scoala de aia al lucrat toata viata la stat

  • E totuși bine ca ati învățat sa vedeți contextul. Dacă era dancila, acum aveam 4 zile la TV despre Platon. Asa, ca e vb de intelectuali ca Orban, știm măsura.

  • Pai când madam vei încurca cate ceva, numai despre asta se vorbea zile la rand. Nu aplicam aceeași măsură când vrem sa fim exigenți?

 2. Aflatu-n treabă și mafia instituțională au distrus Romania.

 3. Intelectual, ce p..a lui! 😀 😀

 4. Dacă Barna era președinte nu mai încurca vorbele, renunța și la băutură

 5. Vorbe la betie.

 6. Daca vine compania chineza cu inginerii pe vapor e grav…am inteles.
  Daca insa vine compania austriaca…cu 2 ingineri (chinezii n-au pupat pana acu insa restul europenilor dastepti au primit la greu) si aia mai tot timpul plecati e altceva.
  Ca doar nu vrei sa zica ambasadoru Austriei ca esti corupt sau ceva pe la Brucsel.

 7. Asta e problema cea mai mare la g4media?Daca era in fisa postului filozofia,as fi zis ca e de ras,dar NU E Si totusi se pricepe la masurat kilometri ,la construit stategii de dezvoltare,fata de hotii lui ponta,basescu si dragnea!!Nu credeti,stimati useristi?Am scapat cumva de ciuma rosie?Asta ar trebui sa va preocupe ,plus ciudata asemanare a discursului lui barna cu al ciolacului!! NU,PESDACII SI PONTACII NU SUNT IN OPOZITIE,FAC LEGI IN PARLAMENT PENTRU HOTI CU AJUTORUL LUI DORNEANUSI WEBEROVA!!

 8. Si important e mesajul pe care a vrut sa-l transmita,nu credeti,stimati jurnalisti usere? Decat mesajele hotilor de pana acum ,care taiau panglici in camp printre buruieni, dar cu teschereaua burdusita de spagi ,de la chineji,turci si arabi…Mai bine sa ii fie draga constructia de autostrazi,decat vorbele goale pe hartie,ca pana acum!

  • @Corrie…pupatul în c…r la PNL e făcut din pasiune sau e în fișa postului?
   PS: Premier în Capitală /E-un bețiv cu mintea goală!
   Pam-Pam! 😀 😀

 9. Ludovic Orban s-a trezit, fără voia nimănui, un soi de stăpân absolut al României pe durata stării de urgență și, mai nou, pe durata stării de alertă. Din angajatul fictiv al unei firme căreia, probabil, nu i-a văzut nici măcar birourile, eternul băiat vesel de șprițuri al PNL, profundul care știe să cânte la chitară grămezi de cântece de cabană de protocol, a devenit autoritatea supremă în materie de epidemie, pandemie, economie, fudulie și neam-prostie.

 10. Buma seara!Oare ce mesaj a vrut sa transmita,ca nu am inteles nici eu si cred ca multi altii???A fost ministru transporturilor acest premier cantaret dansator si…mare consumator!! De ce nu a construit autostrăzi dacă,îi sunt dragi acesti constructori???!De cand s-au deschis terasele este numai pe la mese(sau sub mese!!!) dar,cei care au probleme cu psd sunt deranjati ca Dancila isi vedea de munca in guvern!!!Ăsta dă ordonante noaptea că stă ziua la terase!!!Este hotarat sa mareasca aportul Horeca la PIB,vrea sa depaseasca pragul de 1%!!!Si procentele le încurcă cu gradele alcoolului la care,cică renunțase!!