G4Media.ro

Orban: 6 februarie – primul termen la Curtea de Apel în procesul…

Sursa: Agerpres/ Autor: Silviu Matei

Orban: 6 februarie – primul termen la Curtea de Apel în procesul contra Guvernului pentru organizarea de alegeri locale

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a anunţat că în procesul pe care l-a intentat Guvernului pentru că nu au fost organizate alegeri locale în peste 50 de localităţi, Curtea de Apel a stabilit primul termen de judecată în 6 februarie, el menţionând că are încredere că judecătorii vor trata speţa cu toată atenţia şi că vor decide cât mai repede să facă dreptate, relatează Agerpres.

„2023 începe cu o veste bună! De peste un an de zile, Guvernul refuză să organizeze alegeri locale în peste 50 de localităţi în care s-a vacantat funcţia de primar. Aceste comunităţi locale sunt conduse de oameni care nu au legitimitatea dată de votul cetăţenilor. Guvernul încalcă grav Constituţia, legile ţării şi cele mai elementare norme de funcţionare a unei democraţii. Practic, Guvernul a interzis dreptul de vot pentru sute de mii de cetăţeni români, care sunt împiedicaţi de Guvern să îşi voteze primarul”, precizează Orban, duminică, într-o postare pe Facebook.

El a arătat că, în calitate de parlamentar, a dat în judecată Guvernul pentru a obţine din partea unei instanţe o decizie care să oblige Executivul să emită hotărârea de guvern de stabilire a datei alegerilor.

„Văzând nesimţirea partidelor din coaliţie, dispreţul guvernanţilor faţă de dreptul de vot al oamenilor şi refuzul sistematic de a organiza alegeri la oricâte solicitări publice, am formulat ca parlamentar, am luat decizia că nu mai există nicio altă soluţie decât să dau în judecată Guvernul pentru a obţine din partea unei instanţe o decizie care să oblige Guvernul să emită hotărârea de guvern de stabilire a datei alegerilor. După 6 luni de la declanşarea procedurii, Curtea de Apel a stabilit primul termen de judecată pentru data de 6 februarie. Legea este clară. În termen de 90 de zile de la vacantarea postului de primar sau de la dizolvarea consiliului local, Guvernul este obligat să emită hotărârea de guvern de organizare a alegerilor”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban a transmis că are încredere că „judecătorii vor trata speţa cu toată atenţia şi că vor decide cât mai repede să facă dreptate, să determine Guvernul să respecte legea şi dreptul de vot al cetăţenilor români, drept garantat de Constituţie şi de lege”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Acum 6 luni a introdus el actiunea in instanta. Foarte bine, sa vedem ce iese. 👍

    Intrebarea este in ce data a fost prima zi in care Guvernul a incalcat obligatia celor 90 de zile? Cine era premier atunci?