G4Media.ro

Oravița, Ploiești şi Vaslui sunt orașele finaliste pentru titlul de Capitala Tineretului…

Sursa foto: Pixabay

Oravița, Ploiești şi Vaslui sunt orașele finaliste pentru titlul de Capitala Tineretului din România 2024

Municipiile Ploiești și Vaslui și orașul Oravița sunt finalistele în cadrul competiției pentru titlul de Capitala Tineretului din România 2024, a anunțat, marți, Consiliul Tineretului din România.

În competiție au mai fost și municipiile Bistrița și Râmnicu Vâlcea, însă acestea nu s-au calificat în finală.

Urmează ca, după a doua rundă de jurizare, să fie desemnată Capitala Tineretului din România, ediția 2024, în cadrul evenimentului Summitul Tinerilor, care va avea loc în septembrie, la Cluj-Napoca.

Juriul competiției de anul acesta este format din: Robert Avram (Consiliul Elevilor din România), Emil Boc (Asociația Municipiilor din România), Iulia Botar (Graffiti PR), Andrei Coșuleanu (Act for Tomorrow), Marius Cristea (Banca Mondială), Sabina Dimitriu (URBASOFIA), Mihai Dragoș (Consiliul Economic și Social), Lorela Florescu (Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța), Tana Foarfă (Europuls – Centrul de Expertiză Europeană), Mihaela Gîrleanu (Organizația Națională Cercetașii României), Izabella Kacsó-Doboly (Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse), Ioana Marzac-Sigarteu (Samsung), Victor Negrescu (Comisia pentru Educație, Cultură, Tineret, Sport și Media din Parlamentul European), Raluca Negulescu-Balaci (Fundația UiPath), Corina Pintea (Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat), Andrei Popescu (Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării Profesionale), Dumitrița Rogojinaru (Delegat de Tineret la ONU), Diana Sabo (Asociația DEIS), Oana Tache (Virgin Radio), Oana Țînțar (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), Oana Țoiu (Comisia Tineret și Sport, Camera Deputaților) și Mihai Vilcea (Fundația Județeană pentru Tineret Timiș).

Jurizarea candidaturilor se va face în funcție de o serie de criterii, printre care motivația care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerența viziunii, a misiunii și a obiectivelor și corelarea proiectelor propuse cu strategii și documente de politici publice de tineret.

Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR) și va deține titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024. Echipa câștigătoare va avea oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic anual care vizează dezvoltarea urbană cu participarea directă tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la co-crearea și dezvoltarea orașului. Încercând să stabilească noi modele, aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților, dar promovând în același timp toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară.

Programul „Capitala Tineretului din România” funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului – titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015 – și a fost inițiat de către Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR). Prima ediție a avut loc în anul 2016, iar primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, urmat de Bacău, Baia Mare, Iași, iar în prezent, Constanța poartă acest titlu, precizează sursa citată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Oravița rules. Ca tot Banatul – de altfel.
    Ar trebui sa fie o republica autonoma, ca Romania nu ii merita. Imperiul Otoman i-a meritat din plin, in schimb.

  2. Vaslui, capitals tineretului din Romania!!!!!! Imi vine sa rad si sa plang in acelasi timp!!! Oameni bunk, Vaslui dupa ora 10 seara este practic un oras mort.Dupa ora aia abia daca mai gasesti un magazin deschis. Cat despre baut o here la terasa, trebuie sa o faci inainte de ora 10,fiindca minunatul CL a interzis vanzarea de bauturi alcoolice dupa ora 10. Tinerii aveau un loc in care se strangeau seara, dar primarul in timpul pandemiei l-a stricat. In oras nu exista nici un club sau o discoteca. Ca sa te distrezi te duci prin comunele alaturate sau in Iasi. Vara nu ai nici un strand public ca sa te racoresti, asa ca din nou te duci in comunele alaturate sau la tentative de aqua parc a unui privat. Vasluiul e orasul din Romania din care proportional pleaca cei mai multi tineri in afara in fiecare an si voi vreti sa-l numiti capitala tineretului? Poate capitala pensionarilor.

  3. Vaslui, capitala violentei domestice mai degraba.