G4Media.ro

Orașul Severodonețk este „în pragul unui dezastru umanitar” și jefuit de armata…

Sursa foto: ARIS MESSINIS / AFP

Orașul Severodonețk este „în pragul unui dezastru umanitar” și jefuit de armata rusă, anunță guvernatorul regiunii Lugansk: „Dacă mobila este bună, o iau. Nu mai este vorba doar de aparate de uz casnic”

Situația din orașul ocupat Severodonețk „este în pragul unui dezastru umanitar”, iar orașul este jefuit pe scară largă de trupele rusești, potrivit guvernatorului ucrainean din Luhansk, Serhai Haidai, transmite CNN.

El a postat pe Telegram în această dimineață, afirmând că nu a mai văzut „niciodată un astfel de caz”.

„În Severodonețk, 80% din locuințe au fost distruse sau deteriorate. Unii oameni încearcă să se întoarcă pentru lucruri, dar din ce în ce mai des… găsesc un apartament gol, chiar dacă a supraviețuit (bombardamentelor). După ce au intrat în oraș, rușii au deportat mai întâi o parte din populația locală, au luat cheile și apoi au început să jefuiască totul. Se duc cu camioanele până la clădirile înalte. Dacă mobila este bună, o iau. Nu mai este vorba doar de aparate de uz casnic.

Orașul este în pragul unui dezastru umanitar – nu există alimentare centralizată cu apă, gaz sau electricitate.

De la sfârșitul lunii februarie, ocupanții au bombardat instalațiile de infrastructură critică, distrugându-le aproape complet. Ei nu vor putea repara nimic. Pentru că, chiar și pe timp de pace, un astfel de volum de restaurare se poate face în șase luni până la un an. Dacă sunt disponibile materiale și muncitori calificați. Rușii nu au nici asta, nici cealaltă.

Mare problemă cu canalizarea. Stațiile de tratare nu funcționează, la fel ca și stațiile de pompare. Se acumulează apele uzate. Adăugați la asta temperatura aerului. Și duhoarea de la morți – cei care au fost îngropați în curți, iar mulți au rămas în apartamente și intrări. Severodonețk este martorul unui dezastru umanitar”.

Se crede că în jur de 15.000 de civili s-ar putea afla încă în oraș, care a fost un punct strategic cheie pentru ocupația rusă a regiunii Luhansk.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ce imagine suprarealistă! Tragedie și grotesc! ONU trebuie sa intervină în teren, cum pot fi ajutați altfel ucrainienii decât în a le livra arme? Crime, rusificare, deportare, jafuri…barbarie și lumea întreaga doar privește la televizor!

  2. Atenție,Rusia va invada pentru o perioadă Romania împreună cu Bulgăria și Ungaria,va lua Ardealul și Dobrogea și va instala garnizoane in punctul ce l mai înalt în fiecare localitate , așa că fiți pregătiți!

    • Bulgăria? Nu-i frumos… Așa, pe analiza ta .geostrategică_ cutremurătoare, doar câteva lămuriri: 1. care e cel mai înalt punct din Babadag și cum va fi instalată o garnizoană acolo? 2. esti la Neversea? Ai tras mătreață de pe guler pe nas?

  3. Hadei mah plimba ursu’ cu aberatiile tale…daca in USR sunt multi de-astia ca tine vai si-amar…

  4. Inclusiv NATO la summit-ul de la Madrid a declarat ca exista aceasta probabilitate și asta va declanșa și,, mai multa suferință, moarte.. ”. Dar trecerea Ungariei și a Bulgariei de partea Rusiei s-ar face în ultima instanta. Pana acolo, Rusia va fi terminata deja.