G4Media.ro

Oraşul Sântana va folosi energia geotermală pentru a încălzi instituţiile publice /…

Oraşul Sântana va folosi energia geotermală pentru a încălzi instituţiile publice / Proiectul presupune realizarea unui foraj cu adâncimea de 1200 metri pentru extracţia apei geotermale

Oraşul Sântana este al doilea din judeţul Arad care implementează un proiect de exploatare a resurselor geotermale pentru încălzirea instituţiilor publice, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Administraţia locală din Sântana anunță că a obţinut o finanţare europeană de 27,5 de milioane de lei pentru a realiza forajele şi reţeaua termică.

Primarul oraşului Sântana, Daniel Tomuţa, spune că proiectul are o valoare totală este de peste 28 milioane de lei, din care contribuţia locală este de 563.000 de lei.

Proiectul presupune realizarea unui foraj cu adâncimea de 1200 metri pentru extracţia apei geotermale, realizarea a 2,7 kilometri de conducte pentru transportul apei, amplasarea unei centrale termice, realizarea a 2,2 kilometri de reţea de distribuţie a energiei termice şi realizarea unui al doilea foraj, pentru injecţia apei geotermale uzate termic.

După implementarea proiectului, clădirile publice nu vor mai fi încălzite cu gaz şi astfel se vor reduce cheltuielile administraţiei locale.

Vor beneficia de apă caldă și energie termică din ape geotermale Primăria, Școala Gimnazială “Sfânta Ana” și Liceul Tehnologic “Stefan Hell”.

Primul oraş din judeţul Arad care a iniţiat un astfel de proiect este Pecica, unde lucrările de forare la două puţuri au început în toamna anului trecut, iar apa ce va fi extrasă va avea o temperatură de circa 50 de grade Celsius

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează