G4Media.ro

Oraşul Amsterdam interzice închirierea spaţiilor de cazare din centrul vechi, inclusiv prin…

Oraşul Amsterdam interzice închirierea spaţiilor de cazare din centrul vechi, inclusiv prin platforma Airbnb, de la 1 iulie

Amsterdamul a anunţat joi că va interzice închirierea de spaţii de cazare pentru vacanţe, inclusiv prin intermediul pltaformei Airbnb, în trei zone care formează centrul vechi al oraşului, de la 1 iulie, transmite Reuters, citată de News.ro.

În alte cartiere din capitala olandeză, închirierea de spaţii de cazare pentru vacanţe vor fi permise numai cu aprobare specială şi numai pentru până la 30 de zile pe an, unor grupuri de până la patru persoane.

Criticii s-au plâns de mult că închirierile turistice de tipul celor care au loc prin intermediul Airbnb afectează centrele istorice din unele dintre cele mai iubite oraşe din Europa, de la Edinburgh la Barcelona.

Consilierul pentru locuinţe al capitalei olandeze, Laurens Ivens, a afirmat într-un comunicat că aproximativ 75% din cei 780 de locuitori şi organizaţii care şi-au exprimat punctele de vedere în această problemă au fost în favoarea măsurii.

Porivit primăriei, una din 17 clădiri din Amsterdam figurează pe platformele de închirieri online.

Consiliul oraşului Amsterdam, de orientare de stânga, s-a exprimat public pentru reducerea turismului de masă şi a deranjului provocat de turişti în centrul vechi.

Cartierele unde Airbnb va fi interzisă includ districtul cu lumini roşii, vechi de 500 de ani, şi majoritatea zonei din interiorul inelului de canale, care este protejată de UNESCO.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter