G4Media.ro

Oraşele franceze Lille şi Metz se oferă să găzduiască refugiaţi din Gaza

sursa foto: Unsplash/ Geoffroy Hauwen

Oraşele franceze Lille şi Metz se oferă să găzduiască refugiaţi din Gaza

Oraşele Metz şi Lille, din nord-estul, respectiv nordul Franţei, şi-au anunţat joi disponibilitatea de a primi refugiaţi din Gaza, transmite Agerpres.

Primarul Francois Grosdidier din Metz, fost reprezentant al partidului de dreapta Les Republicains (Republicanii) a declarat că oraşul şi-a anunţat voluntariatul la ministerul francez de externe. El a declarat că sunt aşteptate în primul rând familii care fug de războiul purtat de Israel împotriva teroriștilor Hamas, conflict care „provoacă o dramă umanitară imensă şi afectează populaţii nevoite să părăsească acest teritoriu (Gaza) devenit câmp de luptăm, fără niciun adăpost posibil”.

El a arătat că localitatea cu circa 120.000 de locuitori „a contribuit întotdeauna la primirea refugiaţilor victime ale războaielor”, în special sirieni şi ucraineni.

Oferta sa a venit ca reacţie la o cerere a ministerului de externe de la Paris, a precizat joi primăria.

Primăria socialistă din Lille, care s-a mobilizat în ultimii ani pentru primirea unor afgani şi ucraineni, a comunicat agenţiei France Presse că a „primit acordul pentru a găzdui doi artişti palestinieni” şi este dispusă să primească şi alţii. Instituţia nu a precizat despre al cui acord este vorba.

Lille are o populaţie de 230.000, menţionează AFP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Oare si aici e mana Rusiei, Chinei, Iranului pentru incompetenta liderilor Europeni?!!?

  2. Stanga extrema, socialistii si dreapta FN isi dau mana in ipocrizia de a se isteriza pentru teroristii din gaza dar uita de zeci de ori mai multe victime macelarite in Ucraina de patronul lor comun cracanatul rudimentar de la kremlin