G4Media.ro

Opt români și doi cetățeni polonezi, repatriați din Turcia de Forțele Aeriene…

Sursa foto: IGSU

Opt români și doi cetățeni polonezi, repatriați din Turcia de Forțele Aeriene Române

O aeronavă C27-J Spartan a aterizat marţi la Baza 90 Transport Aerian, având la bord 8 pasageri români şi 2 polonezi repatriaţi din Turcia, relatează News.ro.

„În jurul orei 01.30 o aeronavă C27-J Spartan a aterizat la Baza 90 Transport Aerian având la bord 8 pasageri români şi 2 polonezi repatriaţi din Turcia. Reamintim faptul că trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române au fost trimise ieri in misiune pentru a transporta personalul şi echipamentele destinate acordării sprijinului umanitar în Turcia, în urma cutremurului major care a lovit ieri această ţară”, anunţă MApN.

În funcţie situaţia concretă, Forţele Aeriene Române vor fi în măsură să aducă în ţară şi alţi cetăţeni care solicită evacuarea din zona afectată de seismul devastator care a lovit Turcia.

Conform MAE, cei opt cetăţeni români – cinci studenţi şi trei cadre didactice – se aflau în Adana şi au solicitat să fie repatriati, iar odată ajunşi în România, IGSU va asigura preluarea pasagerilor şi transportul acestora către localităţile de domiciliu.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Una din studente tocmai se plângea ieri că statul român nu îi ajută cu nimic și că aranjamentele de repatriere au fost făcute de facultate. Trebuia să o lase acolo sa trimită avion facultatea!