G4Media.ro

Opozantul rus Aleksei Navalnîi îşi compară viaţa din închisoare cu filmul Războiul…

sursa foto: Captură video

Opozantul rus Aleksei Navalnîi îşi compară viaţa din închisoare cu filmul Războiul Stelelor

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, care ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o colonie penitenciară, a comparat luni viaţa lui cotidiană de deţinut cu cea a unui Stormtrooper, soldaţii imperiali din saga Războiul Stelelor, informează AFP.

Într-un mesaj publicat pe Instagram, opozantul de 44 de ani descrie rutina sa matinală, care începe cu trezirea la ora 06:00, urmată de exerciţii fizice.

„Însă înainte de exerciţii, se ascultă imnul naţional”, continuă el. „Imaginaţi-vă, zona din jurul barăcilor, zăpada, bărbaţi în haine negre de deţinut, cu cizme şi cu căciulă de blană, care stau în întuneric cu mâinile la spate, iar un difuzor pe un stâlp răsună în toată zona: ‘Glorie Patriei noastre libere’. Un adevărat deliciu”, descrie opozantul.

Urmează apoi un exerciţiu de mers pe loc pe care „toată lumea din detaşamentul meu îl numeşte ‘Imperiul contraatacă'”. „În acest moment îmi imaginez că filmez un remake rusesc la Războiul Stelelor, unde, în loc de Stormtrooperii imperiali sunt deţinuţi cu rucsacuri pe spate şi cu ‘uşanki'”, acele căciuli ruseşti cu urechi, din blană.

„Apărând interesele Împăratului, prizonierii spaţiului călătoresc de la o planetă la alta, reprimându-i pe rebeli. Însă, indiferent de locul unde se află, la 06:05 ei ascultă imnul, iar la 06:10 îşi fac exerciţiile”, adaugă Aleksei Navalnîi.

Este a doua oară când opozantul publică un mesaj după ce a ajuns în colonia penitenciară nr.2 din Pokrov, la 100 km de Moscova, unde îşi va ispăşi pedeapsa. În primul său mesaj, de săptămâna trecută, el compara locul său de detenţie cu un „lagăr de concentrare”.

Aleksei Navalnîi a fost arestat la întoarcerea sa în Rusia, după mai multe luni de convalescenţă în Germania, unde a fost adus pentru tratament în urma unei otrăviri de care el acuză Kremlinul. Condamnat la doi ani şi jumătate de detenţie pentru fraudă, într-un dosar ce data din 2014 şi pe care el îl denunţă ca fiind politic, Navalnîi este vizat de mai multe alte proceduri judiciare.

Mai devreme luni, justiţia rusă a respins un recurs al opozantului prin care acesta acuza de „inacţiune” anchetatorii care au refuzat să declanşeze o anchetă asupra otrăvirii lui.

Poliţia rusă a lansat în august 2020 o „examinare preliminară” după spitalizarea lui Aleksei Navalnîi, inspectând locurile prin care el a trecut şi interogând martori. Instituţia nu a considerat totuşi că vreun element ar permite să se afirme că a fost comis „un delict”. Şi nicio analiză rusească nu a pus în evidenţă, potrivit autorităţilor, vreo substanţă toxică în organismul lui Navalnîi.

Rusia a respins întotdeauna apelurile occidentale la o anchetă, susţinând că Navalnîi nu a fost otrăvit şi acuzând servicii secrete străine sau chiar modul de viaţă al lui Navalnîi că ar fi la originea incidentului.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dublu-ucisul este efectiv un postac rus.

  2. Navalnii baiatule !. Ai mare noroc ca Putin e ,,baiat finut” si nu te-a trimis intr-un lagar de exploatare a minelor de plumb pe la Cercul Polar.
    Din ce descrii tu acolo puscaria aia este un fel de ,,Pension de domnisoare” fata de ce era in ani ’40, ’50.