G4Media.ro

Operațiuni cu legături ce duc la Kremlin și „Bucătarul lui Putin”: Execuții…

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Operațiuni cu legături ce duc la Kremlin și „Bucătarul lui Putin”: Execuții publice și campanii de fake news pentru oprirea protestelor din Sudan

Înainte de a pierde puterea, liderul sudanez Omar al-Bashir a mai făcut o încercare în scopul de a evita dezastrul total. Pe lângă tentativa clasică de a înăbuși în forță protestele care au izbucnit la finalul anului trecut, fostul președinte al Sudanului, care a condus țara timp de 30 de ani, a recurs și la serviciile unei companii rusești cu legături până la oligarhul Evgheni Prigojin, cunoscut și drept „bucătarul” lui Putin (pentru contractele de catering ale companiilor sale cu Kremlinul).

Dezvăluirile au fost făcute, joi, de CNN, care a consultat în acest sens surse din capitala Kartoum, dar și documente obținute de Dossier Center, organizație condusă de Mihail Hodorkovski, aflat în exil la Londra.

Potrivit informațiilor obținute de jurnaliștii americani, strategia concepută de compania lui Prigojin presupunea operațiuni de dezinformare prin intermediul rețelelor sociale, învinuirea Israelului pentru implicare în tulburările din Sudan și chiar punerea în scenă a unor execuții publice pentru a da un exemplu cu privire la soarta care-i așteaptă pe protestatari (prezentați de regimul lui Omar al-Bashir drept jefuitori).

Citând surse militare și guvernamentale sudaneze, inclusiv oficiali din fostul regim, CNN arată că rușii au monitorizat protestele de stradă și au pus la punct un plan de contracarare a lor, anticipând totodată un cost „acceptabil” în vieți omenești.

Toate firele duc spre Sankt Peresburg și Kremlin. Compania la care face trimitere CNN și ale cărei documente interne au fost consultate de jurnaliștii americani se numește M-Invest, este din Sankt Petersburg (orașul președintlui Vladimir Putin) și are deschis un birou la Kartoum, în capitala sudaneză.
Potrivit descrierii oficiale, M-Invest se ocupă cu mineritul, firma obținând de altfel concesiuni în Sudan pentru exploatarea aurului.
Ce spun câteva dintre documentele consultate de CNN:
 • răspândirea zvonurilor că protestatarii au atacat moschei și spitale
 • crearea unei imagini a demonstranților ca inamici ai islamului și valorilor tradiționale prin introducerea în zonele cu protestatari de steaguri/însemne ale minorității LGBT
 • pornirea unor campanii împotriva Israelului, pe rețelele sociale, în care această țară să fie acuzată că sprijină protestele
 • simularea de către guvern a unui dialog cu opoziția pentru a demonstra deschiderea și a-i izola pe liderii protestelor, toate acestea cu scopul de a câștiga timp prețios pentru regimul aflat în pericol
 • cosmetizarea imaginii regimului al-Bashir prin distribuirea de alimente pentru populație
 • fabricarea de dovezi potrivit cărora protestatarii au incendiat moschei, spitale, creșe
 • învinuirea manifestanților că au furat cereale din magazine
 • învinovoțirea Vestului pentru declanșarea protestelor
 • răspândirea în mass-media a unor materiale în care deținuții recunosc în timpul interogatoriilor că s-au întors în Sudan pentru a declanșa un război civil
 • execuții publice și alte evenimente, menite să distragă atenția protestatarilor
 • arestarea liderilor protestatarilor înaintea demonstrațiilor
 • răspândirea de informații potrivit cărora protestatarii au fost plătiți pentru a contesta în stradă puterea
 • punerea în scenă a unei operațiuni care să arate publicului capturarea de către forțele de securitate a unei mașini pline cu arme, valută, materiale de propagandă, utilizate de cetățeni străini
 • construirea unor echipe dedicate contracarării protestelor pe rețele sociale, în principal intrând în dispute cu utilizatorii și prezentând o agendă alternativă
Prigojin și ancheta din SUA. În linii mari, constată CNN, modul de acțiune al M-Invest în Sudan nu diferă de cel la care a recurs Internet Research Agency, companie acuzată de autoritățile americane că în 2016 s-a implicat în campania electorală din SUA pentru alegerile prezidențiale.
De altfel, oligarhul rus Evgheni Prigojin, cu care ar avea legături M-Invest, se numără printre cele 13 persoane puse sub acuzare în ancheta desfășurată de procuorul special Robert Mueller.
Rușii, frustrați de lentoarea cu care s-a mișcat dictatorul din Sudan. Deși rușii au făcut planurile, sudanezii nu au apucat să le pună în aplicare pe toate. Derularea evenimentelor de la Kartoum a făcut ca sprijinul via M-Invest să vină prea târziu.
Printre recomandările făcute de M-Invest și puse în practică de către regimul lui Omar al-Bashir a fost, de exemplu, arestarea unor studenți din regiunea Darfur și acuzarea lor de tentativă de declanșare a unui război civil.
Însă regimul s-a mișcat prea încet, din punctul de vedere al rușilor.
Iar CNN citează, în acest sens, nemulțumirea exprimată de Evgheni Prigojin personal față de lentoarea cu care oamenii lui Omar al-Bashir au acționat.
E vorba de o scrisoare din 17 martie, în care „bucătarul lui Putin” se plânge de faptul că inacțiunea guvernului a dus la intensificarea crizei. (Detalii despre implicarea lui Evgheni Prigojin în recentele alegeri din Madagascar, dar și operațiunile de afaceri și paramilitare în care este implicat în Africa – AICI)
Articolul integral – AICI
Articol publicat în cadrul unui proiect comun G4Media.ro – IPP#StopDezinformare

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. pai mai era un rusofil in jandarmeria hotilor romani care spunea ca a capturat o masina cu bombe artizanale si cocteiluri Molotov,in timpul protestelor din August 2018…a vazut vreunul din voi o proba?Nici eu.
  Astfel ca la vremuri noi tot ei ,mancurtii romani care au infiltrat institutiile statului roman de la lovitura de stat din 89.
  Dupa ce psd va fi invins neaparat o deratizare a institutiilor romanesti.toti sobolonaii rosii epurati si trimisi pachet la putin.sa ingrase tarana siberiei cu ei ca in Romania si-au batut joc de oamenii cisntiti.

  • @ bad care e absent exersand in fata oglinzii diatribe si tirade pt a stii cum i se modifica „mimica fetei”

   uite „maestre” ce fac arabii din arabia saudita care sunt la putere (asta ca sa nu mai acuzi ca genetalizez)

   Saudi Arabia executes 37 people, crucifying one, for terror-related crimes

   One of the convicts was crucified, according to an interior ministry statement carried by the Saudi Press Agency (SPA).

   In Saudi Arabia, crucifixion means the body of someone executed is strung up and put on display as a deterrent to others.

   One of the men listed in Tuesday’s government statement was Abdulkareem al-Hawaj, who, according to Amnesty, was arrested at the age of 16 and convicted of offenses related to

   his involvement in anti-government protests.

   https://edition.cnn.com/2019/04/23/middleeast/saudi-executions-terror-intl/

  • A revenit trolul penal X-LINK pe linia deconspirată, nu mai folosește identitățile altora. A terminat „lucrurile importante” și acum „are timp” să explice ce culoare are zăpada. La alea cu eurabia, aurul, sri lanka, musulmanii, kalergi și alte tâmpenii de le-a tot spus, le-a pus capac. L-a lăsat în pace și pe Lazar, deh, s-a schimbat punctajul la școala de troli a Mafiei PSD-ALDE.
   După ce și-a făcut ” mimica feței” de râs susținând mult timp că e un pleonasm doar pentru că el, limitat fiind, e capabil să facă gesturi doar cu fața, recunoaște pentru a doua oară într-o zi că e dobitoc și se sucește cum a făcut-o cu musulmanii din sri lanka. Apropos, să-i spună cineva că sri din sri lanka nu vine de la sri, securiștii lui, că nu știe. Și că „pt a stii” se scrie cu un singur „i”, este infinitivul verbului „a ști” , adică ceva de care trolul analfabet x-link e total străin, cum o dovedește din nou. Bine că nu scrie decât două rânduri, și-alea chinuite, fără virgule, că lui nu-i plac astea,

  • @Bad

   N-ai luat în calcul că există și posibilitatea ca amărâtul ăsta să o sugă din dragoste. Sunt și din ăștia care o freacă toată ziua pe luju, reddit, Breitbart, etc. și se udă toți la orice poză cu Botoxul lui Putin pentru că n-au nici măcar prieteni să-i scoată la o bere. Americanii le zic inceli, dar noi avem o expresie mult mai plastică și adecvată: nefutuți. Ei mănâncă ce cade din scutecul pentru adulți a lui Rupert Murdoch și apoi își vomită singurătatea și ura de sine pe net .

   E drept că băiatul ăsta cu spam-ul are alură mai degrabă de postac CEAPist, plătit la kil (link), din ăla cu jeg sub unghii. Stai să vezi când învață să scrie în română macedonenii (ăia nordici) și kosovarii din fabricile lor de postaci. Atunci să vezi șomaj și disperare pe piața nemuncii a trollilor autohtoni. 😀

  • M-am gândit și eu, să știi. Sunt o sumedenie de idioți utili, cum li se spune. Ăștia sunt mai periculoși decât postacii, că o fac din credință. Au fost atâția dobitoci care s-au pus de bună voie să împingă la căruța unor demenți, de-a lungul timpului. Dar pe ăsta l-am urmărit: prea făcea pe imparțialul, prea dădea el lecții de moralitate și îndemna la echilibru, prea era echidistant. Diversionist, așa. Și apoi cu link-urile și cu povețele. Când el nu știe să scrie. Fals, necredibil. Și temele abordate, la „punctaj”. Apoi, faptul că a schimbat placa și că pare că scrie sub mai multe identități. Prea miroase a trol, de la o poștă.

  • @ BAD

   esti penibil ca intotdeauna cand aduci vorba de expresia ta preferata „mimica fetei”.

   Recunosti ca TU esti INTELIGENTUL care a scris tampenia asta ?

   @ BAD cel care e CONVINS ca „mimica fetei” nu e pleonasm

   „4. Trolul știe că Iohannis a motivat refuzul pentru că l-a urmărit, ne spunea cu emfază că i-a studiat până și mimica feței.”

   https://www.g4media.ro/video-presedintele-iohannis-de-facto-romania-nu-are-prim-ministru-acest-guvern-e-condus-de-infractorul-dragnea-prin-interpusi-nu-voi-face-nimic-in-privinta-remanierii-pana-dupa-decizia-ccr.html

   Acum ai dus prostia ta la un nou nivel spunand:

   „După ce și-a făcut ” mimica feței” de râs susținând mult timp că e un pleonasm doar pentru că el, limitat fiind, e capabil să facă gesturi doar cu fața, ”

   Eu am spus „„Mimica fetei” este un pleonasm.”

   Deci TU esti un ZEU (UNIC) – du-te pas alergator mars la GUINESS sa te „omologhezi”:

   tu faci gesturi si cu mainile si cu fata,

   spre deosebire de noi, muritorii de rand,

   care facem gesturi doar cu mainile.

  • @ BAD

   „Amice”, vezi ca nu numai sauditii omoara oamenii aplicand sharia, ci si iranienii:

   Capital punishment in Iran

   Death sentences in Iran are, in theory, legal for many different crimes,
   such as armed robbery, treason, espionage, murder, certain military offenses, drug trafficking, rape, pedophilia,

   sodomy,[17

   sexual misconduct,

   incestuous relations,
   fornication,

   homosexuality,

   prostitution,

   3][4] plotting to overthrow the Islamic regime, political dissidence, sabotage,

   apostasy,

   blasphemy,

   adultery,

   producing and publishing pornography,[5][18][19][20] burglary,

   recidivist consumption of alcohol,

   recidivist theft, rebellion, some economic crimes, kidnapping, terrorism and few others.[5][6]

   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_in_Iran

  • E fără scăpare trolul penal X-link. Mai rămâne să-si aplice „sharia” singur, sa nu se mai chinuie sărmanul analfabet. Nu e doar analfabet literal pentru că nu știe să scrie dar și funcțional pentru că nu înțelege ce citește. Și-a copiat un link, niste pasaje, a citit că „mimica feței” nu e pleonasm dar n-a priceput. Probabil nu știe ce e un pleonasm. El copiază, el corectează, apoi se contrazice, cum a făcut și cu islamul, acum vine și cu iranienii peste saudiți, e varză totală în capul lui.

 2. Seamana cu planul din 10 august 2018,
  ai nostri au fost pe faza , le-au luat fata matrioscilor.

 3. @ bad

  ca de obicei mi-ai scris pe o alta pagina ceva foarte „intelighent”, habar neavand care este diferenta intre

  ISLAM si ISLAMISM

  casca ochii bine si reciteste ce am scris in postarile anterioare

  eu condamn islamismul, nu islamul

  islamul care se amesteca in politica duce la islamism

  te lauzi in oglinda si ai orgasme mentale scriind cea mai mare eroare:

  „la fel nu putem cataloga islamismul ca religie a a urii, cum susținea postacul idiot în 11 postări mai sus”

  Don’t Confuse Islam With Islamism

  Are there enough moderate Muslims to counter Islamism and Islamists? Not yet. More and more progressive Muslims need to come to the fore in order to defeat Islamism.

  It’s hard for many to understand the difference between Islam and Islamism.

  He clearly distinguishes Islamism from Islam.

  Pipes repeated the notion that Islam is a religion like any religion that may have controversial literalist outlines as well as spiritual aspects.

  But, unfortunately, when groups of Muslims want to follow and impose those controversial literalist outlines over the spiritual aspects, the religion of Islam takes a turn toward Islamism and the adherents of that ideology become Islamists.

  For instance, Abul A’la Maududi, the founder of Jamaat-i-Islami in India, Pakistan, Bangladesh and South East Asia (a home to over 700 million Muslims), is the classic example of an Islamist. He exhibits his Islamism in such words:

  „Islam wishes to destroy all states and governments anywhere on the face of the Earth which are opposed to the ideology and program of Islam…. Islam requires the Earth — not just a portion, but the whole planet …. the objective of the Islamic ‘ jihād’ is to eliminate the rule of an un-Islamic system”.

  https://www.huffingtonpost.ca/tahir-gora/moderate-islam_b_3314561.html?guccounter=1

  • Postacul penal X-link a rămas, pesemne, pe ”apa Sâmbetei” de unde vede ”altă pagină”. El oricum e în ”altă” realitate, cea a postacilor penali ai mafiei PSD-ALDE. Să-ți citezi propriile cuvinte și să spui că despre tine că ” ai orgasme mentale scriind cea mai mare eroare”, cum face trolul analfabet X-link e de ”oglinda” rău de tot. Dar nu mai miră pe nimeni cum le sucește trolul. Cum nu mai miră pe nimeni că nu foloesește semne de punctuație despre care crede, ca și în cazul diacriticelor, că ar putea crește iq-ul, cum a spus el într-o postare. Și-i e frică. Degeaba o aburește, le amețește, tot reiese cât e de prost și că habar n-are nici ce e islam, nici ce e islamism. Pentru a ști nu e suficient să copiezi materiale de pe net și să le pui unul lângă altul. Trebuie să fii capabil să înțelegi iar, pentru asta, să fii deschis la minte, în primul rând. Ceea ce nu e cazul cu mizeria de postac X-link. O dovedește singur, prin ce scrie, cronologic, în „postarile anterioare”. Poate „casca ochii bine” cum se exprimă el si „reciteste” ce singur a scris:
   La început zice ”Islamul = religia pacii, my ass !” adică, islamul e cu războiul
   Dup-aia ”islamismul este pt musulmani exact ceea ce a fost inchizitia pt crestini” deci și islamismul e nasol nu doar islamul
   ”crash course of Islam continues ” iar o dă pe islam
   ”Islam is not a religion of peace” – din nou islamul, că e cu războiul, asta spune el care zice că e ”acuzat că generalizează”
   Dup-aia, tot el, dobitocul zice ”corectie – islamismul POLITIC este pt musulmani exact ceea ce a fost inchizitia pt crestini” – adică reia ce tot el a scris mai sus dar face o ”corecție” cică, iar ”islamismul” care înseamnă de fapt ”islam politic”( dar el află asta puțin mai târziu, d-abia,în cursul conversației, acum nu știe) devine ”islamism POLITIC” adică ”islam politic politic” – așa face corecția, folosindu-se de ”mimica feței” trolul X-link, specialist în pleonasme.
   Apoi, tot el ”condamn islamismul, nu islamul” – invers față de ce spune câteva rânduri mai sus unde condamna islamul, că nu e religie a păcii ”my ass!”
   Și în sfârșit trage concluzia ”islamul care se amesteca in politica duce la islamism”- și ”islamismul politic” care se amestecă în ”politică” la ce „duce”? ”Islamismul” ăla ”corectat” de el mai sus.
   E varză. Haos. Total. Și pe cât încearcă să o scalde pe atât se arată tot mai mult cât e de prost. Ăsta e trolul X-link: își ”exersează diatribe” singur ”în fața ”oglinzii”. Dar și în spatele ei. Și ”tirade”, imbecilul.

 4. Rusia pe zi ce trece se transforma dintr-un stat mafiot intr-un stat terorist, a fost spus de un miliard de ori: nu faceti business cu teroristii, ne lue cumparati petrolul si gazele

  • Ba esti prost, pai occidentul democrat urla din razputeri sa nu carecumva ca Romania sa faca afaceri cu China, Rusia sau Iran… acest lucru insa e valabil doar pt fraieri ca tine… in timp ce ei au investit miliarde de EUR si $. Germania si Olana au investit in Iran, Franta si Germania au afaceri de miliarde incheiate cu Rusii si majoritatea occidentalilor au investit in China ajutandu-i sa devina cea mai mare putere economica.