G4Media.ro

OpenAI că începe să lanseze un model puternic de inteligenţă artificială cunoscut…

Foto: Pixabay.com

OpenAI că începe să lanseze un model puternic de inteligenţă artificială cunoscut sub numele de GPT-4 / Imaginile şi mesajele text vor putea stimula generarea de conţinut / Angajaţii de birou pot apela la AI-ul în continuă îmbunătăţire pentru mai multe sarcini

OpenAI, creatoarea chatbotului de succes ChatGPT, a declarat marţi că începe să lanseze un model puternic de inteligenţă artificială cunoscut sub numele de GPT-4, pregătind terenul pentru proliferarea şi mai multor tehnologii de tip uman, transmite Reuters, citată de News.ro

Startupul, finanţat de Microsoft, a declarat într-o postare pe blog că cea mai recentă tehnologie a sa este ”multimodală”, ceea ce înseamnă că imaginile, precum şi mesajele text o pot stimula să genereze conţinut.

Funcţiile de introducere a textului vor fi disponibile mai întâi pentru abonaţii ChatGPT Plus şi pentru dezvoltatorii de software, cu o listă de aşteptare, în timp ce capacitatea de introducere a imaginii rămâne o previzualizare a cercetării sale.

Lansarea foarte aşteptată semnalează modul în care angajaţii de birou pot apela la AI în continuă îmbunătăţire pentru mai multe sarcini, precum şi modul în care companiile de tehnologie sunt blocate în competiţie pentru a câştiga afaceri din astfel de progrese.

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunţat marţi ”o baghetă magică” pentru software-ul său de colaborare, care poate redacta practic orice document, cu câteva zile înainte ca Microsoft să prezinte AI pentru procesorul său Word concurent, care este probabil alimentat de OpenAI.

Cea mai recentă tehnologie a startupului a reprezentat în unele cazuri o îmbunătăţire vastă faţă de versiunea anterioară, cunoscută sub numele de GPT-3.5, a spus compania.

Într-o simulare a examenului de barou solicitat absolvenţilor de facultate de drept din SUA înainte de practica profesională, noul model a obţinut un punctaj în jurul primilor 10% dintre cei care iau testul, comparativ cu modelul mai vechi, care se clasifică între ultimii 10%, a spus OpenAI.

În timp ce cele două versiuni pot părea similare în conversaţia obişnuită, ”diferenţa apare atunci când complexitatea sarcinii atinge un prag suficient”, a spus OpenAI, menţionând că ”GPT-4 este mai fiabil, creativ şi mai capabil să gestioneze instrucţiuni mult mai nuanţate.”

În timp ce cele două versiuni pot părea similare în conversaţia obişnuită, ”diferenţa apare atunci când complexitatea sarcinii atinge un prag suficient”, a spus OpenAI, menţionând că ”GPT-4 este mai fiabil, creativ şi mai capabil să gestioneze instrucţiuni cu mai multe nuanţe.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce titlu este asta? Un cimpanzeu era mai coerent!

  2. Iar incepem să fetișizăm excesiv o tehnologie. Până nu demult ne închinam la vaccinu mRNA care ne-a dat jet oceanic advers, acum faraonizăm AI-ul care ne va da un chix și mai oceanic. Din chix în chix spre victoria finală după mine înaintee..