G4Media.ro

OPEC+ va reduce producţia de petrol cu 2 milioane de barili pe…

sursa foto: Facebook

OPEC+ va reduce producţia de petrol cu 2 milioane de barili pe zi pentru a susţine preţurile, sfidând presiunea SUA de a creşte livrările

OPEC+, grupul celor mai puternici producători de petrol din lume, între care Arabia Saudită şi Rusia, au convenit miercuri să impună reduceri profunde de producţie, încercând să stimuleze o redresare a preţurilor ţiţeiului, în pofida apelurilor din partea Statelor Unite de a extrage mai mult pentru a ajuta economia globală, relatează news.ro, potrivit CNBC.

Aliaţii OPEC şi non-OPEC, un grup denumit adesea OPEC+, au decis, la prima lor întâlnire faţă în faţă la Viena după anul 2020, să reducă producţia cu 2 milioane de barili pe zi, din noiembrie.

Participanţii de pe piaţa energiei se aşteptau ca OPEC+ să impună reduceri de producţie undeva între 500.000 de barili şi 2 milioane de barili.

Decizia reprezintă o inversare majoră a politicii de producţie pentru alianţă, care a redus producţia cu un record de 10 milioane de barili pe zi la începutul lui 2020, când cererea a scăzut din cauza pandemiei de Covid-19.

Cartelul petrolului a anulat treptat acele reduceri record, deşi mai multe ţări din OPEC+ au dificultăţi să-şi îndeplinească cotele.

Preţurile petrolului au scăzut la aproximativ 80 de dolari pe baril, de la peste 120 de dolari la începutul lunii iunie, pe fondul temerilor crescânde cu privire la perspectiva unei recesiuni economice globale.

Reducerea producţiei pentru noiembrie este o încercare de a inversa această scădere, în pofida presiunilor repetate din partea administraţiei preşedintelui american Joe Biden pentru ca grupul să extragă mai mult petrol pentru a reduce preţurile carburanţilor înainte de alegerile parlamentare intermediare de luna viitoare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Buey Goe jelania ta e din ciclul „ș’aoleo ce-a drecu e, când n-ai bani și n-ai cu ce!“
    Ești de râsul curcilor buey sărăkie buzerecistă! :)))))

  2. Daca s-ar strange niste producatori din romania sa reducem cantitatea de lapte astfel incat sa creasca preturile ar fi acuzati de cartel. cand actorii sunt insa statali, se cheama geopolitica.
    Asta e, pana la urma piata va regla si aceste anomalii, joaca asta de-a cantitatea disponibila controlata artificial printr-un robinet o sa ii duca pe arabi in gard. insa o sa dureze suficient incat sa-si dezvolte alte suruburi de care vor putea strange.