G4Media.ro

ONU acuză „rasismul structural” şi „agresiunea fără precedent” împotriva jurnaliştilor în SUA

ONU acuză „rasismul structural” şi „agresiunea fără precedent” împotriva jurnaliştilor în SUA

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului a denunţat miercuri „rasismul structural” şi „agresiunea fără precedent” împotriva jurnaliştilor în SUA, ţară care se confruntă cu o vastă mişcare de protest împotriva rasismului şi a brutalităţilor poliţieneşti, potrivit AFP, transmite Agerpres.

„Trebuie să fie auzite vocile care cer să se pună capăt uciderii afro-americanilor neînarmaţi. Trebuie să fie auzite vocile care cer încetarea violenţei poliţieneşti. Şi vocile celor care solicită eradicarea rasismului endemic şi structural ce afectează societatea americană”, a declarat Michelle Bachelet într-un comunicat.

Aceste declaraţii intervin în timp ce mii de manifestanţi pe întreg teritoriul SUA au sfidat restricţiile de circulaţie pentru a se aduna pe străzi şi a protesta în urma morţii lui George Floyd, un afro-american de 46 de ani menţinut placat la sol cu faţa în jos până la asfixiere de către de un poliţist alb la Minneapolis.

Bachelet a pledat pentru un leadership clar şi constructiv pentru a scoate ţara din această criză, într-o critică aparentă a atitudinii preşedintelui Donald Trump care a optat pentru intransigenţă şi nu pentru reconciliere, atunci când a ameninţat să recurgă la armata regulată pentru a restabili „legea şi ordinea”.

„În special în timpul unei crize, o ţară are nevoie ca liderii săi să condamne fără echivoc rasismul, ca ei să reflecteze asupra a ceea ce a provocat o furie extremă oamenilor, ca ei să asculte şi să tragă învăţăminte din situaţie şi să ia măsuri pentru a corecta cu adevărat inegalităţile”, a pledat Michelle Bachelet în mesajul său.

Sursa foto: CNN

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „Afroamericanii neinarmati” s-au inarmat intre timp si trag asupra politistilor, dau foc , distrug si jefuiesc la intamplare !

    PS. „Protesteaza” cum stiu ei mai bine si reusesc, ca de obicei, sa deturneze sensul adevaratelor proteste ! :((

  2. Onu… onu, parca îmi spune ceva… un fel de OMS dar cu “diplomați”. O organizație irelevanta care se adapa la bugetul american. BTW, țările care sprijină “revoltele” din state sunt China, Iran, Rusia. Și era sa uit de partidul democrat…nuff said.