G4Media.ro

OMV Petrom și-a dublat profitul în acest an, la 1,67 miliarde lei

OMV Petrom și-a dublat profitul în acest an, la 1,67 miliarde lei

OMV Petrom a înregistrat vânzări de 6,9 miliarde lei în trimestrul al treilea al anului, în creștere cu 36% față de aceeași perioadă din anul trecut. Compania a avut un profit net de aproape un miliard de lei în același interval. De la începutul anului și până în prezent, compania a realizat un profit net de peste 1,67 miliarde lei, dublu față de perioada similară a anului trecut, când rezultatul net se ridica la 826 milioane lei.

Potrivit companiei în România, cererea pentru produsele Petrom a revenit, în general, la nivelurile pre-COVID. Rezultatul din exploatare, excluzând elementele speciale a fost de 1,3 miliarde lei, mai mare cu 135%, revenind la nivelul de dinainte de criză. Iar profitul net atribuibil acționarilor OMV Petrom s-a ridicat la un aproape un miliard de lei, în creștere cu 112%.

Rezultatul din exploatare excluzând elementele speciale a fost de 442 milioane de lei, față de minus 46 milioane de lei în T3/20, în principal datorită prețului mai mare al țițeiului. Producția a scăzut cu 13,1%, în principal din cauza vânzării activelor de producție din Kazahstan în T2/21, a declinului natural accentuat din principalele zăcăminte, precum și a activităților operaționale de mentenanță.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Petrom si-a dublat profitul , si pretul este aproape dublu. Autoritatilecare ar trebui sa se autosesizeze dorm, ne dispretiuesc , se cred din alta lume. Macar daca ar pleca in lumea lor sa ne lase pe noi in pace. macar sa nu ne incurce

    • Care autorități să se autosesizeze, când însuși Ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, are vreo câteva acțiuni la Petrom.