G4Media.ro

OMV Petrom anunță investiții de 11 miliarde euro în sectorul energetic din…

OMV Petrom anunță investiții de 11 miliarde euro în sectorul energetic din România, până în 2030. Când vor ieși primele gaze din Marea Neagră?

Austriecii de la OMV Petrom anunță că plănuiesc să investească 11 miliarde de euro în sectorul energetic din România, până în 2030, o treime din acești bani fiind destinați oportunităților cu emisii de carbon reduse și zero. Compania vrea să ajungă la emisii zero până în 2050.

OMV Petrom a anunțat marți Strategia 2030, care reflectă planurile de creștere ale companiei și angajamentul său față de tranziția energetică.

Christina Verchere, Director General Executiv al OMV Petrom, afirmă: „Astăzi anunțăm Strategia noastră 2030, care va transforma OMV Petrom într-o companie energetică integrată, cu emisii reduse de carbon, aducând valoare tuturor părților noastre interesate. Pentru a realiza acest lucru, vom investi 11 miliarde euro până în 2030, cel mai mare plan de investiții private în sectorul energetic din România, peste 35% fiind destinate oportunităților cu emisii de carbon reduse și zero.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Bla bla bla,austriecii sunt aici sa faca profit,nu sa investeasxa.

  • Au fost AJUTATI de A. Nastase – pungasul cu multe case si matusica Tamara – multimilionara ! Acum – dupa „putina” puscarie pentru mici pungasii )cele mari au fost uitate !!) a fost „ALBIT” de Niste „judecatori” cu salarii uriase si viitoare pensii erusinate – si este gata sa se prezinte in fata alegatorilor pentru…. noi mandate !! Si – mai mult ca sigur – noi pungasii – pardon, vanzari – „de-a moaca” a unor active ale statului roman Asa cum a „dta” petrolul Romaniei, cu toate instalatile, terenurile activele fixe si mobile si BOMBOANE PE COLIVA DOUA Combinate Chimice – Brazi si PETROCHIM Ploiesti la un pret EGAL cu castigul austriecilor intr-un an=jumate ! Ba ne explica ca PETROM era o societate care producea PAGUBE nu beneficii , cum – ca prin minune a inceput IMEDIAT sa produca la austrieci ! Acum bne uitam cum isi bat joc strainii de romani – Si asta datorita banditilor din PSD – A Nastase unul din ei !

 2. Asa si Romaniei ce ii iese de aici?
  Eu vad asa : monarhiile feudale din golful Persic si-au creat o tara moderna pe baza hidrocarburilor din solul lor.
  Noi romanii , am avut petrol in pamant si am fost saraci lipiti ( de trebuie sa ne parasim tara) iar acum OMW se lauda ca va scoate gazul Romaniei din Marea Neagra.
  Si ramane intrebarea : Romaniei ce ii iese de aici( in afara de povesti cu pesti)?
  Cum se va imbunatati viata fiecarui cetatean din Romania? Doar din 4% dividende date de catre o companie din Austria?
  Oare? Chiar asa?

  • Banii sunt si in salariile submediocriilor angajați pe termen nelimitat (infinit!) in aceasta firma si plătiți cu 40.000 lei/ luna!

   Când ei merita pentru mediocritatea si submediocritatra lor vizibila si dovedita nu mai mult de 8.000 lei/ luna, evident ca tot ce au încasat in plus (si mulți au devenit multi-milionari!), este furt din dreptul altor cetățeni romani, care nu si-au văzut cota-parte din ce li se cuvine. Poți sa evaluezi oricât vrei angajații din companiile astea, mai mult de un intelectual submediocru nu o sa iese niciunul! Mai dau contracte de consultanta si la terți Big 4 si alții care fura si ei din dreptul romanilor!

   Impunerea de limite de venit / per cetățean din contracte cu statul, salarii de la stat si din exploatarea resurselor țării ar fi oprit acest furt!
   Dar nu! ăștia continua sa fure pana cand va veni o zi cand vor trebui sa restituie tot ce au încasat (in plus si din dreptul altora) cu dobanzi si penalități!

   In străinătate, ca roman, esti considerat cetățean de clasa a -II-a si esti discriminat in favoarea naționalilor; in țara ta esti furat de drepturi.

 3. Multi citesc putini inteleg!
  Va investi, dupa care a 2 a zi dupa ce va face PIFul o va vinde catre o companie austriaca/ germana la jumatate de pret restul fiind parandaratul pentru efortul depus!
  Au avut un parc eolian la Fantanele si l-au vandut ca nu era rentabil, au facut Petron City si a 2a zi l-au vandut catre austriecii lor.
  A investi nu inseamna a detine!
  Si da, Diana de mai sus are dreptate, OMV Petromul e plin de personaje cu pasaport strain platite la nivelul industriei de petrol si gaz. Pe scurt, la nivel de executie, romanul 5000 lei, pachistanezul 5000 euro, austriacul 15000 euro sau mai mult.
  In plus, sunt angajati multi care nu fac nimic, dar le asigura intrarile si influenta si pentru asta sunt platiti regeste (sotii, nepoati ,copii etc. ale bugetarilor importanti local sau national)

 4. Singurul lucru care trebuie reținut este ca OMV va investi din profitul obținut în România, nu cu banii firmei parentale din Viena.
  Dar, este vina politicienilor români. Au acceptat mulți ani ca Petrom sa fie capusata, în timp ce maghiarii au făcut o strategie prin care au transformat Mol într-o companie transnationala cu o cifra de afaceri comparabila cu OMV.
  Dacă politicienii romani puneau cap la cap rafinăria Brazi cu rafinăria Petromidia, cu rafinăria Onești și ce era rentabil pe la Arpechim am fi avut o firma peste OMV. În plus, am fi cumpărat active din afara tarii și astfel Petrom concura cu Orlen. Asa, Petrom este o filiala a OMV.