G4Media.ro

OMS: Tinerii au o oportunitate enormă de a reduce transmiterea coronavirusului prin…

OMS: Tinerii au o oportunitate enormă de a reduce transmiterea coronavirusului prin comportamentul lor. Ei trebuie să ia în calcul faptul că au o responsabilitate în această privinţă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat miercuri un apel către tineri să-şi schimbe comportamentul pentru a preveni răspândirea şi mai mult a noului coronavirus, în timp ce numărul cazurilor de COVID-19 creşte în rândul tinerilor şi aceştia au devenit un vector important de transmitere a virusului.

„Tinerii au o oportunitate enormă de a reduce transmiterea (coronavirusului) prin comportamentul lor. Ei trebuie de asemenea să ia în calcul faptul că au o responsabilitate în această privinţă”, a declarat directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, Michael Ryan, citat de France Presse.

„Dacă transmiterea comunitară este ridicată, toată lumea este în pericol, dar puneţi-vă întrebarea: chiar este nevoie să merg la această petrecere?”, a adăugat el, amintind că, după ce iniţial COVID-19 a fost percepută ca o boală ce atacă mai ales persoanele adulte şi vârstnice care mai au şi alte afecţiuni, acestea din urmă acum încearcă să se protejeze, dar tinerii pot acţiona ca vectori de transmitere a virusului şi s-au înmulţit cazurile de contaminare în rândurile lor.

Creşteri notabile ale acestor cazuri au fost observate în ţările europene unde, în această perioadă de vacanţe estivale ce urmează restricţiilor antiepidemice din primăvară, tinerii au luat din nou drumul barurilor, discotecilor şi petrecerilor în aer liber.

Potrivit responsabilei tehnice a celulei OMS însărcinată cu gestionarea pandemiei de COVID-19, Maria Van Kerkhove, studiile relevă că un număr mic de persoane sunt responsabile pentru cea mai mare parte a contaminărilor. ”Estimăm că între 10% şi 20% din toate cazurile sunt responsabile pentru aproximativ 80% din evenimentele de transmitere” a virusului, a precizat ea, conform Agerpres.

Luna trecută, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizase şi el tinerii că nu sunt „invincibili” în faţa coronaviruslui şi că în unele ţări prea mulţi dintre ei au „lăsat garda jos”, îndemnându-i să-şi ia aceleaşi măsuri de precauţie ca ceilalţi pentru a se proteja de virus şi pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sursa foto: Facebook/ Tedros Adhanom Ghebreyesus

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. In Romania problema e ca batranii au fost pur si simplu demonizati ani in sir: batranii voteaza cu PSD-ul, din cauza lor e Dragnea la putere, etc… Asta a fost discursul tuturor ziaristilor; poate nu direct, dar asta se sugera. Sunt tineri care au crescut auzind doar ca „bosorogii care voteaza PSD-ul” au dus tara de rapa. Si acum acestor tineri li se cere sa faca sacrificii pentru a proteja batranii… cam greu.

 2. Totul depinde de educatia primita de la parinti.

 3. Sa fiu sincer, nu imi produce nicio satisfactie sa vad oameni consumandu-se in acest fel. Dar sunt de un ridicol total. Gresesc fundamental.

  Nu la tineri sunt ingineria sociala si incercarile fara precedent in istorie de a transforma total viata oamenilor pentru atingerea unor obiective imposibil de atins si fara sens, ci la OMS si la unele guverne.

  • Ai 100% dreptate. Adevaratii responsabili se ascund dupa niste perdele de fum de-o ipocrizie fantastica.

 4. OMS vorbeste si da sfaturi??? Ce masuri a luat OMS când in China au iesit afara primele casuri de covid-19 ???? A ascuns totul sub covorul rosu si a asteptat ca acest virus sa puna stapinire pe toata umanitatea pentru a declara PANDEMIA???? Acest OMS face doar interesele economice a anumitor persoane .

 5. OMS este sortita esecului. Trebuie reorganizat din temelii. Increderea in ei tinde spre zero dupa modul de gestionare al pandemiei.
  Tinerii au fost tinuti in case luni in sir, normal ca acum recupereaza. Sa ii tii din nou in lesa prin astfel de santaj este o prostie, ca sa nu spun josnicie.
  Doar asta stiu unii adulti, santaj sentimental si transformarea copilului intr-un pufulet stresat de lumea inconjuratoare care sta acasa si are grija de babalaci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.