G4Media.ro

OMS raportează două noi decese cauzate de variola maimuţei. Numărul total de…

Sursa foto: ECDC

OMS raportează două noi decese cauzate de variola maimuţei. Numărul total de morți ajunge la trei de la începutul anului / Peste 6.000 de îmbolnăviri raportate

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat două noi decese cauzate de variola maimuţei de la ultima actualizare a situaţiei epidemiologice din 27 iunie. Totalul cazurilor de variola maimuţei se ridică la trei de la începutul anului, iar boala s-a răspândit în zone noi, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Raportul OMS mai precizează că noi cazuri de variola maimuţei au fost identificate în nouă ţări, teritorii şi zone noi.

Toate cele trei decese au fost înregistrate în Africa, arată raportul.

Cazurile au crescut cu 77% de la ultima actualizare la 6.207, cea mai mare parte dintre ele fiind raportate pe continentul european, potrivit OMS.

De asemenea, 99 la sută din cazurile pentru care au fost disponibile informaţii de gen au fost în rândul bărbaţilor.

”Focarul continuă să afecteze în primul rând bărbaţii care au relaţii sexuale cu bărbaţi care au mărturisit că au întreţinut relaţii sexuale recent cu unul sau mai mulţi parteneri de sex masculin, ceea ce sugerează că nu există niciun semnal de transmitere susţinută dincolo de aceste reţele pentru moment”, se mai precizează în raport.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu mai dati vina pe animale cand astfel de boli vin din medii infecte, oameni care se spala in excremente ca n-au apa potabila, in timp ce ‘Lumea Buna’ doar ‘priveste ingrijorat’.

    Culmea, un singur miliardar mai depune un gram de efort, ca restu-l sunt prea preocupati cu ‘Project Icarus.’ N-au inteles ca nu asa se ajunge la Soare …