G4Media.ro

OMS militează ca persoanele imunizate cu schemă completă să nu primească a…

OMS militează ca persoanele imunizate cu schemă completă să nu primească a treia doză de vaccin, astfel încât flacoanele să fie trimise în țările sărace

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut încă o dată miercuri ca persoanele imunizate împotriva COVID-19 să nu primească cea de-a treia doză de vaccin, astfel încât flacoanele să fie trimise către ţările sărace care au reuşit să imunizeze doar o mică parte a populaţiilor lor, relatează Agerpres, conform AFP.

„În acest moment, nu vrem să vedem o utilizarea la scară largă a dozelor de rapel pentru persoanele sănătoase care sunt complet vaccinate”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

„Nu voi rămâne tăcut când companiile şi ţările care controlează aprovizionarea globală cu vaccinuri consideră că populaţia săracă a lumii ar trebui să se mulţumească cu resturile”, a declarat el, iritat.

La începutul lunii august, directorul OMS a dorit să decreteze un moratoriu asupra dozelor de rapel până la sfârşitul lunii septembrie, însă mai multe ţări bogate s-au opus public şi au lansat campania administrării celei de-a treia doze de vaccin.

Miercuri, Tedros Adhanom Ghebreyesus a cerut totuşi „o prelungire a moratoriului cel puţin până la sfârşitul anului 2021 pentru a permite fiecărei ţări să vaccineze cel puţin 40% din populaţia sa”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii denunţă în mod constant dificultăţile accesului la vaccinuri în ţările sărace.

„Obiectivele globale ale OMS rămân în continuare de a ajuta fiecare ţară să imunizeze cel puţin 10% din populaţia sa până la sfârşitul lunii, cel puţin 40% până la sfârşitul anului şi 70% din populaţia globală până la jumătatea anului viitor”, a explicat Dr. Tedros.

El a precizat că a participat la ultima reuniune a miniştrilor Sănătăţii din G20 pe 5 şi 6 septembrie la Roma: „M-au asigurat că vor face tot posibilul pentru a aduce vaccinurile necesare pentru a atinge obiectivul de 40% până la sfârşitul acestui an”, a mai spus el.

sursa foto: Facebook/ Tedros Adhanom Ghebreyesus

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. In Israel se vorbește de a 4 a doza. Ai rămas in urma:))

 2. Calm, Tedrica, sa nu-ti spargi vreo vena, ramanem, doamne fereste, fara capu la OMS… Am auzit c-ar fi o tarisoara cu vreo 100 de milioane de doze in plus, cica le doneaza ieftin.

 3. Asta nu e un lucru rau, sincer. Problema nu e in europa si america de nord, e in restul lumii, delta e varianta indiana, adica asia,.

  • Da… Sa le spuna cineva oamenilor (majoritatii) ca mai trebuie sa si moara, conform predicției! Ca ai naibii, nu pica ca mustele date cu raid.
   Pe cine mai adunam cu bena buldoexcavatorului de pe strazi, ca in republica populară care ne-a dat aceasta minunata, fructuoasă si prolifica boala pandemica?

 4. Da, stim, si in Martie 2020 zicea ca e bine sa nu porți masca!!!! Par de încredere!!!

 5. tarile sărace sa pună mana pe par și sa scape de talibanii de la conducere înainte sa emită pretenții de a primi ceva pentru care au cotizat 0 lei!
  Fara sacrifici nu se poate prosperitate și democrație & libertate!