G4Media.ro

OMS: Consumul de alcool înrăutățește simptomele COVID-19, iar autoritățile ar trebui să…

OMS: Consumul de alcool înrăutățește simptomele COVID-19, iar autoritățile ar trebui să limiteze accesul la acesta în perioada de izolare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că riscul de contractare a Covid-19 este mai crescut în cazul persoanelor care consumă alcool şi a recomandat autorităţilor din întreaga lume să încerce să limiteze accesul la acesta în perioada de izolare, relatează CNBC, preluat de News.ro.

OMS a spus că mai multe boli transmisibile şi nestransmisibile care pot face o persoană mai vulnerabilă privind contractarea de Covid-19 sunt asociate consumului de alcool.

„Oamenii ar trebui să reducă la minim consumul de alcool oricând, dar mai ales în timpul pandemiei de Covid-19”, a transmis organizaţia pe site-ul său.

Consumul de alcool poate înrăutăţi simptomele date de Covid-19.

„Alcoolul compromite sistemul imunitar al organismului şi creşte riscul de efecte adverse ale sănătăţii”, a explicat biroul european al OMS, făcând referire la consumul ridicat înregistrat pe continent în această perioadă.

În plus, a mai avertizat că alcoolul poate accentua problemele de sănătate mintală şi de comportament, mai ales în ţările în care autorităţile au impus măsuri stricte de distanţare socială.

OMS a atenţionat şi asupra „miturilor periculoase” potrivit cărora consumul în cantităţi mari de alcool tare poate ucide coronavirusul.

„Nu îl ucide”, a infirmat organizaţia, adăugând că, dimpotrivă, poate cauza probleme serioase de sănătate, inclusiv decesul.

Aproximativ 3 milioane de decese înregistrate anual sunt atribuite consumului de alcool.

Şi americanii îşi fac stocuri de alcool. Vânzările în SUA au crescut cu 22% în magazine, în săptămâna încheiată pe 28 martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Nielsen.

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, organizaţia de care ţine OMS, a avertizat la începutul acestei luni că, în această perioadă, lumea este martoră la o „creştere înspăimântătoare a violenţei domestice”. El a precizat că stresul social şi economic provocat de pandemie şi restricţiile de mobilitate au contribuit la creşterea abuzurilor.

„În aceste vremuri dificile, este important să continuaţi să aveţi grijă de sănătatea voastră mintală şi fizică. Nu doar că vă va ajuta pe termen lung, dar vă va ajuta şi să luptaţi cu Covid-19, dacă vă îmbolnăviţi”, a declarat luna trecută Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Organizaţia a recomandat: consumul de alimente sănătoase, limitarea consumului de băuturi alcoolice şi al celor care conţin zahăr, renunţarea la fumat, efectuarea de exerciţii fizice cel puţin 30 de minute zilnic, pentru adulţi, şi de o oră, pentru copii, destinderea prin activităţi precum lectura, audiţii muzicale şi jocuri.

La nivel mondial, de la depistarea coronavirusului în Wuhan (China), în luna decembrie 2019, au fost înregistrate peste 2 milioane de cazuri de infectare şi aproximativ 134.000 de decese. Din totalul persoanelor bolnave, peste 529.000 au fost declarate vindecate.

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Astia fac numai ce comanda China. Stresarea populatiei favorizeaza cel mai mult virusul. Nu ma mira ca SUA le-a taiat macaroana OMS-ului.

  2. “Foarte” bine. “Chinezii” care “sint” șefii “ue” și “OMS” știu “cel” mai “bine”. Și “mai” da-i in “rahat” de “privatizați” ca “și” asa sint “săraci” care “n-au” bani “de” băutura”. Nu “ca” noi “bugetarii” care “ne” tine “bosul” iohanis “pe” salarii “babane”

  3. Dar de futtut, avem voie sa ne futtem? Uite asa se instaleaza comunismul, incepand cu restrictii subtile.

  4. OMS, aceasta adunatura de comunisti, nu mai are nici o credibilitate nicaieri.

  5. Imi plac aceste sfaturi: neoprotestantii, islamistii nu consuma alcool; mai raman catolicii si ortodocsii cei mai mari consumatori de alcool, indiferent de motiv;

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.