G4Media.ro

OMS: Bilanțul real al infectărilor la nivel mondial, uriaș față de cifrele…

OMS: Bilanțul real al infectărilor la nivel mondial, uriaș față de cifrele oficiale. Una din zece persoane ar putea fi infectată cu COVID-19

Aproximativ una din zece persoane este posibil să fi fost infectată cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă că marea majoritate a populaţiei lumii rămâne în continuare vulnerabilă la boala COVID-19 provocată de acest virus, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters şi DPA.

Sute de milioane de persoane ar fi putut fi astfel infectate deja cu noul coronavirus, mult mai multe în comparaţie cu bilanţul actual, de aproximativ 35 de milioane, notează DPA.

”Cele mai bune estimări actuale ale noastre ne indică faptul că aproximativ 10 procente din populaţia globală este posibil să fi fost infectate cu acest virus”, a declarat luni la Geneva biroului executiv al agenţiei specializate a Naţiunilor Unite pentru sănătate directorul Departamentului de Urgenţe Medicale din cadrul OMS, Mike Ryan.

Chiar dacă numărul real al cazurilor este probabil mult mai mare decât cifrele raportate, estimarea OMS înseamnă că marea majoritate a oamenilor nu au anticorpi şi continuă să fie în pericol de a contracta COVID-19, a subliniat oficialul din cadrul OMS.

”Variază în funcţie de ţară, variază de la urban la rural, variază în funcţie de grupuri. Dar ceea ce înseamnă este că vasta majoritate a lumii rămâne în pericol”, a spus Ryan.

”Ne îndreptăm în prezent spre o perioadă dificilă. Boala continuă să se răspândească”, a subliniat el.

În prezent, populaţia lumii este de 7,8 miliarde de oameni, potrivit statisticilor ONU.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Alt bilant real : 3/10 saracie lucie ! + Adevarata Pandemie : 1,044,524 morti COViD vs 3,819,592 „Deaths caused by smoking this year” vs 1,911,001 „Deaths caused by alcohol this year”. https://www.worldometers.info/

    • Sunt de fapt zeci de milioane de morți de Covid dar agenții lui Putin i-au ascuns. In România sunt 200 de mii de morți, inclusiv eu.

  2. Iar da cu bata in balta OMS. Daca sunt atatia infectați, înseamnă ca rata mortalității sau a celor care au nevoie de ATI la nivel mondial e mult, mult mai mica, nu?
    Parca mai ieri zicea OMS ca numărul de decese este foarte mare raportat la nr de bolnavi. Atunci ii considera doar pe cei oficiali, sau cum?

  3. Asadar rata mortalitatii covid este mai mica in pricente,dar nu stiu cu ce il incalzeste pe un pacient de pe ATI acest lucru. Daca numarul deceselor strict cauzate de covid nu se stie exact,numarul oamenilor cu boli cronice ce se pot tine sub control zeci de ani si care ajung pe ATI se stie exact si daca va mai creste va fi deranj pentru orice pacient pozitiv covid sau nu.

  4. Ce zic eu si ce ziceti voi … Trageti-va fumul, dati shot-ul si Goana.