G4Media.ro

OMS: Aproximativ un sfert din populaţia lumii se va confrunta cu probleme…

OMS: Aproximativ un sfert din populaţia lumii se va confrunta cu probleme de auz până în 2050

Aproape 2,5 miliarde de persoane – aproximativ un sfert din populaţia globului – se vor confrunta cu probleme de auz până în 2050, potrivit unui raport OMS publicat marţi care subliniază „necesitatea de a extinde rapid prevenţia şi tratamentul pierderilor de auz”, relatează dpa şi AFP.

„Cel puţin 700 de milioane dintre aceste persoane vor avea nevoie de acces la îngrijirea urechii şi a auzului şi la alte servicii de reabilitare”, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii în primul său raport mondial asupra auzului publicat marţi, înainte de Ziua Mondială a Auzului, marcată pe 3 martie.

„În rândul copiilor, aproape 60% din pierderile de auz pot fi prevenite prin vaccinarea împotriva rubeolei şi meningitei, îmbunătăţirea îngrijirilor materne şi neonetale, şi depistarea timpurie şi tratarea otitei medii”, se arată în raport.

La adulţi, se recomandă protejarea împotriva zgomotului, monitorizarea medicamentelor dăunătoare urechii şi adoptarea unei igiene bune pentru a evita pierderea auzului.

„O pierdere a auzului netratată poate avea un impact devastator asupra capacităţii oamenilor de a comunica, de a studia şi de a-şi câştiga existenţa. Poate avea, de asemenea, un impact asupra sănătăţii mintale şi a capacităţii lor de a întreţine relaţii”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, într-un comunicat.

Potrivit raportului, lipsa unor informaţii clare despre aceste tulburări şi stigmatizarea celor care suferă de acestea „limitează adesea accesul la îngrijire”.

OMS insistă asupra necesităţii de a institui teste de screening „în momente strategice ale vieţii” şi reaminteşte că majoritatea bolilor urechii pot fi vindecate prin tratament medical sau chirurgical. Iar dacă pierderea auzului este ireversibilă, reabilitarea, aparatele auditive şi implanturile cohleare rămân metode „eficiente”, se mai arată în raport.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ce mai spune OMS? Paduchi avem? Desfiintati organizatia mafiota!

  2. Raportul mai menționează și că utilizarea limbii semnelor este o opțiune importantă pentru mulți Surzi iar subtitrarea și interpretarea limbii semnelor facilitează accesul la comunicare, informații pentru cei cu deficiențe de auz.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.