G4Media.ro

OMS anunță că monitorizează o nouă variantă a virusului SARS CoV-2. ”Varianta…

OMS anunță că monitorizează o nouă variantă a virusului SARS CoV-2. ”Varianta Mu” a fost depistată în Columbia și s-a extins în Ecuador

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) monitorizează o nouă variantă a coronavirusului, denumită ”Mu”, care a fost identificată pentru prima dată în Columbia în luna ianuarie, a anunţat agenţia ONU pentru sănătate în noaptea de marţi spre miercuri, citată de Agerpres. Varianta – B.1.621, conform numele său ştiinţific – a fost clasificată până în prezent drept ”variantă de monitorizat”, a precizat OMS în buletinul său epidemiologic săptămânal privind evoluţia pandemiei.

OMS a indicat că varianta prezintă mutaţii care ar putea prezenta un risc de ”evadare imunitară” (rezistenţă la vaccin) şi a subliniat că sunt necesare studii suplimentare pentru a înţelege mai bine caracteristicile sale.

Toate virusurile, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru COVID-19, suferă mutaţii în timp. Majoritatea mutaţiilor au un efect redus sau inexistent asupra proprietăţilor virusului. Cu toate acestea, anumite mutaţii pot afecta proprietăţile virusului şi pot influenţa, spre exemplu, uşurinţa cu care acesta se răspândeşte, severitatea bolii pe care o cauzează sau eficacitatea vaccinurilor, a medicamentelor, a instrumentelor de diagnostic sau a altor măsuri sociale şi de sănătate publică.

Apariţia, la sfârşitul anului 2020, a variantelor care prezentau un risc crescut pentru sănătatea publică la nivel mondial a determinat OMS să claseze aceste mutaţii drept variante de monitorizat şi variante îngrijorătoare, pentru a prioritiza activităţile de supraveghere şi cercetare la nivel global.

OMS consideră că patru variante ale virusului sunt îngrijorătoare

OMS a decis să denumească variantele de monitorizat sau pe cele îngrijorătoare cu ajutorul literelor din alfabetul grecesc, pentru a evita orice stigmatizare a unei anumite ţări şi pentru a facilita publicului larg pronunţarea numelor.

În prezent, OMS consideră că patru variante sunt îngrijorătoare, printre care se numără variantele Alpha, prezentă în 193 de ţări, şi Delta, prezentă în 170 de ţări, în timp ce alte cinci variante sunt monitorizate (inclusiv Mu). Varianta Mu a fost depistată pentru prima dată în ianuarie, în Columbia. De atunci, aceasta a fost raportată şi în alte ţări din America de Sud şi în Europa. ”Deşi prevalenţa mondială a variantei Mu printre cazurile secvenţiate a scăzut şi reprezintă sub 0,1%, prevalenţa sa în Columbia (39%) şi Ecuador (13%) a crescut constant”, a explicat OMS.

Sursa Foto: Webmd.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Frica vinde vaccinurile , trebuie intretinuta.

 2. Bah, n-are alfabetul litere cate variante o sa apara, asa ca o sa stati cu capastrul peste bot fie pina o sa crapati fie pina o sa va placa!

 3. Cred că e litera care se citește miu din alfabetul grecesc. Mu pare a fi o transcriere pentru vorbitorii nativi de engleză.

 4. Astept varianta caca

 5. Urmeaza varianta mu mu,waxerii o asteapta cu nerabdare.

  • @zombi waxer,
   după pseudonimul premonitoriu, sa nu ajungi la ATI,ai grijă,o sa te rogi sa-ti schimbe butelia nu de gaz metan ci de oxigen.

 6. „Mu-ie covid „

 7. Când va fi și varianta MU(E), ne facem testamentul sau plecam pe Marte.

 8. 😀😀 conspirații..conspirații…multu oms..cdc…ursula..cuțu..arafat…unifarm…iar pentru naivii care credeau in doza 3 de waxx…incolonareaaa..bine..daca nu vreti sa fiti pedepsiți si sa va lase afara.

 9. Nu trebuie sa va temeți. Intr_adevar varianta mui este rezistență la vaccin dar experții au spus ca în 95 de zile vor găsi un vaccin și pentru aceasta.
  Nu va fie frica, lucrurile sunt sub control, fabrica de vaccinuri lucrează 24 din 24.

 10. De fapt se citeste MU-1E ..care oricum era previzibila,(si evidenta) chiar si asa multi o adoră..

 11. alexandre joao kisonga