G4Media.ro

OMS: Ajutor umanitar cu tone de materiale și echipamente medicale, împiedicat să…

sursa foto: UNICEF

OMS: Ajutor umanitar cu tone de materiale și echipamente medicale, împiedicat să intre în Afganistan

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis vineri că actuala situație de securitate din Afganistan, generată de criza politică declanțată după ce talibanii au preluat din putere, împiedică livrarea unui ajutor umanitar vital pentru afgani, potrivit CNN.

Afganistanul suferea de o criză umanitară majoră încă dinaintea haosului creat de talibani, milioane de oameni bazându-se pe ajutorul internațional.

Directorul regional pentru Urgență al OMS, Richard Brennan, a declarat că organizația are tone de materiale și echipamente medicale care urmau să sosească săptămâna aceasta.

„Dar acum nu avem cum să-i aducem în țară, deoarece niciun avion comercial nu are voie să sosească în aeroportul din Kabul. Operațiunea aeriană majoră pe care o vedeți acum la aeroport este concepută exclusiv pentru a scoate oamenii, nu pentru a primi provizii”, a afirmat Brennan.

Oficialul OMS a spus că peste 80 de milioane de oameni au nevoie de asistență umanitară. „Aceste nevoi cresc și acum capacitatea noastră de a răspunde acestor nevoi este în scădere”, a explicat Richard Brennan.

Sursa foto: UNICEF

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Afganistan are o populație de 38 mil. De unde 80 milioane?

  2. Au apărut primii doi inși care au făcut recensământul în Afghanistan și nu i-au plătit nici guvernul fantomă, nici talibanii.