G4Media.ro

Olanda prelungește până cel puțin pe 28 aprilie închiderea școlilor, după ce…

Olanda prelungește până cel puțin pe 28 aprilie închiderea școlilor, după ce a anulat bacalaureatul pentru a-l înlocui cu notele din timpul anului

Olanda a prelungit marţi cel puţin până la 28 aprilie măsurile de închidere a şcolilor, restaurantelor şi barurilor în cadrul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, notează AFP, preluată de Agerpres. Decizia a fost anunțată de premierul olandez, Mark Rutte, în contextul în care 1.039 de persoane au murit, în Olanda, infectate cu noul coronavirus și peste 13.000 de persoane au fost diagnosticate ca infectate.

Premierul Mark Rutte a declarat: “Nu veţi fi surprinşi că am decis o prelungire a măsurilor până la 28 aprilie”. Acesta a făcut apel la populaţie să rămână la domiciliu, fără a interzice, însă, grupurile în public sau acasă, relatează Agerpres.

În urmă cu o săptămână, Guvernul olandez a anunţat că anulează examenele centrale de sfârşit de studii, echivalent cu examenul de bacalaureat, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit AFP. Finalizarea studiilor și diploma aferentă vor fi realizate pe baza notelor obţinute în timpul anului şcolar. Ministerul Educaţiei din Olanda le-a transmis atunci instituţiilor şcolare că le încurajează să organizeze aceste testări de la distanţă, de exemplu prin videoconferinţă.

În Olanda, şcolile sunt închise din data de 16 martie 2020.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ce așteaptă ministerul de resort din România? Este clar ca bună ziua că examenele nu se vor putea ține, de ce să continue agonia elevilor din clasele a 8-a și a 12-a? Anulati examenele și dați diplome pe baza notelor din timpul anilor școlari. Bacalaureatul și examenul de clasa a 8-a să dispară, sunt deja depășite.

  2. @dpdv,
    Pune mana pe carte si invata, nu tot striga sa se anuleze bacul. Ca de asta ne conduc prostii, ca au fost ani in care se dadea bac la sport si la tot felul de obiecte, examenul fiind cu profesorul de la clasa. Iar atunci toti prostii cu bani, cotizau la greu si treceau bacul, iar azi sunt medici si directori de spitale si iau decizii proaste.
    Olanda e o tara de drogati si de prostituate, nu e un model. In plus acolo notele sunt obiective, nu se dau pe spaga ca la noi

  3. Logistica & personalul didactic (pus la dispozitie) nu-ti permite sa repeti anul scolar 🙂 …organizarea examenelor online ar presupune conturi individuale & super logistica IT !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.