G4Media.ro

Olanda: Ministrul de Externe a demisionat din funcție după ce parlamentarii au…

Olanda: Ministrul de Externe a demisionat din funcție după ce parlamentarii au acuzat-o că gestionat prost evacuarea refugiaţilor din Afganistan

Ministrul olandez de externe, Sigrid Kaag, a demisionat joi după ce o majoritate a parlamentului a acuzat-o că a gestionat prost evacuarea refugiaţilor din Afganistan luna trecută, informează Reuters.

Membri ai parlamentului olandez din întreg spectrul politic au susţinut că şefei externelor îi revine întreaga responsabilitate pentru răspunsul lent al guvernului olandez în timpul avansului talibanilor în Afganistan şi pentru pregătirea defectuoasă a unei evacuări sigure a miilor de afgani care ar fi fost eligibili să primească azil în Olanda.

Avioane militare de transport olandeze au evacuat circa 2.100 de persoane din Afganistan către ţările vecine în ultimele două săptămâni ale lunii august, dintre care aproximativ 1.700 au ajuns în Olanda ca destinaţie finală.

Dar sute de cetăţeni olandezi, mulţi de origine afgană, şi un un număr neprecizat de afgani care au lucrat pentru misiunea militară internaţională, pentru presă ori ONG-uri au fost lăsaţi în urmă pentru că nu au reuşit să ajungă la aeroportul din Kabul până pe 30 august, ziua când s-a încheiat retragerea trupelor internaţionale şi talibanii au preluat controlul aeroportului.

Sursa foto: facebook/Sigrid Kaag

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Unde exista demnitate, bun simt și respect fata de legea fundamentala și popor. Nu a recurs la tot felul de jonglerii pentru a se lipi de scaun

  2. Nea Citu daca facea asta punea un video si gata, pe tik tok in rolul lui Hulk :))

  3. La noi nu se dau dusi nici dupa acuzatii clare sau condamnari…