G4Media.ro

Olanda este „pregătită” să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina, deşi nu…

Sursa Foto: www.army-technology.com

Olanda este „pregătită” să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina, deşi nu deţine niciunul

În ciuda faptului că nu deţine în prezent niciun tanc Leopard 2 de fabricaţie germană, Olanda a declarat miercuri că este pregătită să cumpere tancurile pe care în prezent doar le închiriază, pentru a le trimite în Ucraina, relatează CNN.

Olanda nu deţine niciun tanc de luptă, după ce şi-a vândut toate tancurile de luptă Leopard 2 Germaniei în 2018 şi 2021, potrivit Registrului de Arme Convenţionale al Naţiunilor Unite. Olanda închiriază în prezent 18 tancuri de luptă Leopard 2A6 de la Germania.

Rutte a sugerat că Ţările de Jos ar putea achiziţiona aceste tancuri în mod direct şi apoi să le trimită în Ucraina. „Dacă este util ca Olanda să participe şi ea, atunci suntem pregătiţi să facem acest lucru”, a declarat premierul olandez Mark Rutte pentru RTL News.

„Aceste discuţii sunt în curs de desfăşurare, le-am spus germanilor că suntem pregătiţi să luăm în considerare în mod serios acest scenariu”, a mai spus Rutte. El a precizat însă că decizia nu a fost încă luată.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Am eu una si mai tare, MARTIENII vor trimite tancuri Licusprici 4, de ultima generatie!!!
  Se vehiculeaza ca vor intra in dotarea armatei ucrainiene, imediat ce vor ajunge in atmosfera!!😂😂

  • Buey scobuț, am o capră nu mi-o fuț’? :)))))

  • #riki…..pe tine nu te mai parasuteaza sosoaca și simion prin piețe….cred ca suferi de inactivitate!

  • Ți-ai plătit factura la gaze? Dacă nu, te subvenționează statul rus cu generoasa sumă de 1 copeică. Să mai zică cineva că nu se trăiește bine în cocina ortodoxo-comunistă Rusia! 😆😆😆

 2. #flo.cea…..tot cu gândirea de secretar de partid la o secție de croitorie ai rămas! Prin tot ce scrii,se revarsă gândirea ta comunista! Probabil suferi,ca în vremurile astea nu te mai descurci ca „pe vremuri”!

 3. Păi eu propun ca și Primăria Sectorului 1 prin vocea doamnei Clortilde Armand, să cumpere cel puțin un tanc Leopard 2 și așa nu aveau ce să facă cu banii.

 4. #Eugen…..o idee mai buna ar fi sa ți cumpere ție mai multe cărți de colorat,sa to mai niveluri educația!…dar cu culori în limba rusă!!!

 5. Fac ei rost, nu-i subestimati pe olandezi cand e vorba de bisnita.