G4Media.ro

Olaf Scholz anunță că ”va discuta curând” cu Vladimir Putin

Sursa foto: Kremlin.ru

Olaf Scholz anunță că ”va discuta curând” cu Vladimir Putin

Cancelarul federal german Olaf Scholz a declarat că intenţionează să menţină contactul cu preşedintele rus Vladimir Putin şi să discute cu acesta „curând”, informează sâmbătă DPA, citată de Agerpres.ro.

Scholz a menţionat că a discutat cu Vladimir Putin la scurt timp după ce liderul de la Kremlin a ordonat, în urmă cu 15 luni, declanşarea invaziei asupra Ucrainei.

„Intenţionez să fac din nou acest lucru curând”, a declarat Scholz în cadrul celui de-al 38-lea Congres al Bisericii Protestante Germane, în oraşul Nürnberg in sudul Germaniei.

O condiţie prealabilă pentru o „pace corectă” este ca Rusia să-şi retragă trupele, a continuat Olaf Scholz. „Acest lucru trebuie să fie înţeles”, a subliniat el.

Îndemnuri ocazionale la „negocieri” au putut fi auzite din audienţă.

„Negocierile sunt ok. Problema este cine negociază cu cine şi în legătură cu ce”, a răspuns Scholz la aceste îndemnuri.

Cancelarul federal german a subliniat mai demult principiile poziţiei pe care Berlinul o are faţă de războiul declanşat de Rusia în Ucraina şi a declarat că trebuie să se prevină escaladarea conflictului.

„Este corect să acţionăm în mod coordonat în tot cea ce facem. Să analizăm fiecare pas şi să nu mergem singuri. Respectăm acest principiu de la bun început”, a spus cancelarul federal german.

Frontierele din Europa nu trebuie modificate cu forţa, a mai declarat Scholz în faţa audienţei.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Va discuta curand, pentru ca nu va mai dura mult pana cand frontul rusesc se va prabusi, iar Putin va cere in genunchi niste discutii…

  2. Despre ce? El, deja este istorie…