G4Media.ro

Olaf Scholz a amânat livrările de rachete cu rază lungă de acțiune…

Sursa foto: saab.com

Olaf Scholz a amânat livrările de rachete cu rază lungă de acțiune Taurus către Kiev, de teama unei confruntări directe cu Rusia

Germania amână trimiterea rachetelor Taurus cu rază lungă de acțiune către Ucraina din cauza temerilor legate de o confruntare directă cu Rusia, relatează ziarul american Wall Street Journal, citat de BBC.

Preocuparea este că legată de faptul că Germania va trebui să trimită specialiști în Ucraina pentru a asista pe teren în operarea și întreținerea acestor sisteme de rachete destul de complexe.

Acest lucru, potrivit Berlinului, ar putea împinge Rusia la o confruntare directă cu Germania.

Taurus este o versiune germană a rachetelor Storm Shadow și Scalp pe care Marea Britanie și Franța le-au trimis deja în Ucraina, dar are diferențe importante. Greutatea sa este de 1400 kg, iar raza de acțiune este de 500 km.

TAURUS este conceput pentru a depăși apărarea antiaeriană densă prin zbor la altitudini foarte joase, ținând cont de teren.

Aceste rachete ar ajuta la completarea stocului tot mai mic de rachete cu rază lungă de acțiune al Ucrainei, care le folosește pentru lovituri țintite asupra liniilor de cale ferată, depozitelor de muniție și centrelor de comandă din adâncul teritoriului controlat de Rusia, scrie WSJ.

Autoritățile germane au declarat că guvernul de coaliție tripartid al Germaniei a aprobat în principiu livrarea Taurus, dar cancelarul Olaf Scholz a suspendat această acțiune.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dacă nu se confruntă direct Ucraina cu Rusia atunci sigur vine rândul Germaniei să se confrunte direct cu Rusia. Rusia nu doreste să se oprească la Ucraina sau la Moldova. Ei vor Polonia, România, de ce nu si Germania! Așadar, dacă nu se luptă ucrainenii cu Rusia se vor lupta germanii! Orice pace cu rusii in Ucraina va însemna eșec pentru UE, NATO, SUA și o confruntare directă cu Rusia in 5-15 ani !

    • De moment Rusia nu poate nici să învingă Ucraina darămite alte țări din vest. Și nici nu cred că au curaj să se pună cu NATO. Singurul mod prin care vreodată Rusia ar ataca nato ar fi cu arme nucleare căci, cu cele convenționale nu au șanse. Iar când se ajunge la bombe atomice, Doamne ai mila de noi și de întreaga omenire. Următorul război mondial va fi cu bâte.